Şedinţa împăcării de la Primăria Capitalei s-a tranformat în circ. Reprezentanţii PNL şi PDL au părăsit sala

Data publicării:
cgmb

Pe ordinea de zi a şedinţei erau, iniţial, 93 de proiecte. Au rezistat împreună o oră până să iasă scandalul. Au părăsit ţara pentru că au vrut să propună câteva subiecte pe ordinea suplimentară, aşa cum au făcut şi cei de la PSD. Acestea au fost apobate, însă în momentul în care liderul PNL a încercat să ajungă la pupitru şi să spună ce propunere are i-a fost tăiat micofonul. 

Trei consilieri generali ai Capitalei vor fi excluşi din PDL, ca urmare a neparticipării lor repetate la ședințele de grup, iar alţi trei, de la PP-DD, au anunţat, înaintea şedinţei CGMB de joi, că devin independenţi, ca urmare a ordonanţei ce permite migraţia aleşilor locali. 

"Consilierii Virginia Mihailovici, Gabriel Pîrvu și Cristian Țugurel vor fi excluși din PDL ca urmare a neparticipării lor repetate la ședințele de grup ale consilierilor PDL București", a anunţat PDL Bucureşti. 

Alţi trei consilieri, respectiv Richard Vicenţiu Radu (fost Ghiţă), Iulia Zorkoczy şi Horaţiu Panaitescu, toţi de la PP-DD, au anunţat, înaintea şedinţei de joi a Consiliului General al Municipiului Bucureşti (CGMB), că activează, din 3 septembrie, ca independenţi, urmare a ordonanţei ce permite migraţia aleşilor locali. 

Şedinţa ordinară de joi a CGMB a fost convocată de primarul general Sorin Oprescu după ce, la sfârşitul lunii august, a fost convocată o şedinţă extraordinară care însă nu a mai avut loc, în sală fiind prezenţi 20 de consilieri generali ai ACL care nu au putut asigura cvorumul.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri