Șeful Comunității de Informații din SUA este în vizită în România

Data publicării:
hellvig cu clapper

FOTO: sie.ro

Oficialul american a avut o întrevedere şi cu ministrul Apărării. Discuţiile au vizat situaţia regională de securitate.

Robert Clapper este general în rezervă din Forţele Aeriene Americane, iar din anii 90 a ocupat funcţii de conducere în diverse structuri de informaţii din SUA, în mandatele ultimilor trei preşedinţi americani. E director al Comunităţii de Informaţii a SUA din august 2010. S-a remarcat, în aceşti ani, drept unul dintre cei mai vocali oameni care au ocupat această funcţie. Critic deschis al lui Vladimir Putin, Clapper l-a numit „paranoic” pe liderul de la Kremlin. A acuzat, de asemenea, Kremlinul că se amestecă în campania electorală americană dintr-o dorinţă de răzbunare pentru ceea ce Rusia crede că sunt „conspiraţii americane” .

Comunicatul SRI:

„Vineri, 12 august, directorul SRI, domnul Eduard Hellvig, a avut o întâlnire oficială cu domnul James R. Clapper, directorul comunității de informații (Director of National Intelligence) din Statele Unite ale Americii.

În cadrul discuțiilor au fost abordate teme de interes partenerial vizând mediul internațional de securitate, evoluțiile fenomenului terorist în lume, precum și noile provocări de securitate cibernetică. De asemenea, pe parcursul întrevederii a fost abordată și problematica de securitate la nivel regional european, subliniindu-se rolul determinant pe care îl au în context serviciile de informații și securitate pentru fundamentarea cunoașterii timpurii a realităților și formularea de politici prompte și solide de către decidenți.

Un punct semnificativ al agendei a fost, în egală măsură, cel al împărtășirii viziunilor instituționale privind evoluția paradigmei de intelligence la nivelul NATO pe termen mediu și lung”.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri