Senatoarea Cristiana Anghel explică declarația controversată privind creșterea bugetului DNA

Data publicării:
cristiana anghel facebook

 

Jurnaliștii gândul.info au întrebat-o pe senatoarea PC Cristiana Anghel ce a vrut să spună prin declarația făcută marți în Parlament și anume „Mărim bugetul DNA, îl dublăm, îl triplăm şi ne mirăm după aceea de ce se întâmplă ce se întâmplă”.

În context, senatorul conservator a detaliat că problema nu a fost pusă la modul în care s-a înţeles iniţial, şi că, de fapt, a încercat să atragă atenţia asupra unor situaţii nefireşti de care se loveşte în activitatea zilnică: şoferi ai Senatului cu salarii mici, lipsa acută a consumabilelor, precum şi a obiectelor de igienă elemntară - săpun şi hârtie igienică.

„S-a ajuns într-un stadiu... Totuşi, în Senatul acela lucrează nişte demnitari. Aţi mers la WC-urile de sus, ca să vedeţi că nu există săpun şi hârtie igienică? V-aţi uitat la maşinile cu care mergem noi de obicei? Şi, staţi puţin, nu avem toţi senatorii câte o maşină. Este o maşină de la dispecerat cu care suntem duşi, şi pe care o aşteptăm în barul Senatului, câte o jumătate de oră, câte o oră, ca să ne putem duce acasă. Şi dacă nu avem maşină, mergem cu taxiul. Dumneavoastră vi se pare normal să mergem cu taxiul? Şi nu vorbesc că plătesc, dar vorbesc despre siguranţa demnitarului”, a spus Cristiana Anghel, potrivit sursei citate.

Senatorul PC este, în aceeaşi măsură, foarte supărat pentru că s-a stricat imaginea demnitarului.

„S-a ajuns la o fază în care, pentu câţiva inşi care au făcut prostii – prostii, puţin spus -, care au furat, care... suntem, cu  toţii, discreditaţi”, mai spune Cristiana Anghel.

În privinţa Justiţiei, a DNA mai ales, senatoarea Cristiana Anghel şi-a exprimat o îngrijorare majoră.

„Cinstit vă spun, exact ca şi la noi, nu poţi să spui că toţi judecătorii şi toţi procurorii sunt nişte nemernici şi nişte nenorociţi. Dar printre ei există şi oameni de acest fel – dovadă, faptul că o parte dintre ei sunt condamnaţi şi sunt în închisoare. Şi atunci, nu-i ridicăm pe unii în slăvi şi pe alţii îi lăsăm aşa! Gândiţi-vă, vă rog frumos, totuşi - că asta mă deranjează pe mine grozav - cum s-a făcut marele tam-tam pe imunitatea noastră, a parlamentarilor. Şi, în primul rând, că nu este imunitate, ci inviolabilitate. Gândiţi-vă că senatorii nu ar avea acest statut şi, prin absurd, cei din DNA ar înnebuni şi ar hotărî ca într-o săptămână să aresteze 200 de parlamentari fără să mai aibă nevoie de avizul nostru. S-ar schimba, pur şi simplu, echilibrul politic doar pentru că nişte oameni vor să facă lucrul acesta?” s-a întrebat retoric Cristiana Anghel. 

Cristiana Anghel a fost aleasă, în 2012, senator în circumscripţia electorală nr.17 DOLJ, colegiul uninominal nr.1, din partea Partidului Conservator. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri