Senator PNL: PSD va impune impozit progresiv și TVA de 22%

Data actualizării: Data publicării:
170614_CONFERINTA_DRAGNEA_TARICEANU_01_INQUAM_Photos_George_Calin

Florin Cîțu, senator și vicepreședinte al PNL, susține că actualei coaliții la guvernare nu îi vor ajunge banii pentru promisiunile „năucitoare” făcute electoratului nici dacă ar pune o supraacciză pe combustibil sau ar naţionaliza Pilonul II de pensii. Din acest motiv, liberalul spune că PSD-ALDE vor intra în faza a treia: impozit progresiv pe venit și profit, TVA de 22% și contribuții sociale majorate.

170614_CONFERINTA_DRAGNEA_TARICEANU_01_INQUAM_Photos_George_Calin
Sursă foto: INQUAM PHOTOS / George Călin

„Problema pentru Dragnea şi PSD rămâne: este foame de bani la Guvern! Aşa că am intrat în faza a treia. Guvernul şi Dragnea nu ne mai spun dinainte ce taxă vor să introducă. Pentru că este clar că urmează creşteri de taxe. Dar PSD şi Dragnea au înţeles ceva. Au nevoie de susţinere publică”, argumentează senatorul PNL într-o postare pe Facebook.

În opinia acestuia, așa s-ar justifica „demonizarea unor sectoare din economie”, astfel încât „taxarea companiilor şi a angajaţilor din aceste sectoare să pară un lucru firesc pentru toată lumea”.

„Băncile nu plătesc impozit pe profit, fură banii din ţară etc, hai să le taxăm mai mult. Companiile petroliere îşi permit să facă preţurile în funcţie de cerere şi oferta, hai să mai punem o supraacciza şi să creştem redevenţele. Administratorii Pilonului II de pensii ne «fură». Şi mai sunt exemple”, arată Cîțu.

În opinia senatorului PNL, ar urma ca Guvernul Tudose să introducă impozitarea progresivă pe venit şi profit şi majorarea cotei standard a TVA la 22%.

„Vă spun ce cred eu că urmează. Introducerea impozitării progresive pe venit şi profit - cota maximă de impozitare între 35% şi 45%! Creşterea cotei contribuţiilor sociale pentru cei cu venituri mari - de la 39,25%, cât este astăzi, la 45%! Creşterea cotei standard a TVA la 22%!! Introducerea acestor taxe va fi precedată de atacuri din ce în ce mai dure împotriva românilor care câştigă mai mulţi bani. Vor urma atacuri împotriva supermarketurilor şi a companiilor de succes în general”, susține Cîțu.

Vicepreședintele PNL este de părere că „toate aceste atacuri au un singur scop”, şi anume „PSD şi Dragnea vor să-şi asigure susţinerea societăţii pentru supraimpozitarea românilor care au avut succes în viaţă şi a companiilor profitabile”.

„Dragnea şi PSD vor să vă aducă în punctul în care veţi spune: «Bine le face, dă-i dracu că merită!!» Iar ce vedem în aceste zile arată clar că nu mai au răbdare. Vor să prezinte legea pensiilor şi chiar şi cei neavizaţi vor înţelege că nu există bani pentru promisiunile de acolo”, a completat vicepreşedintele PNL.

„Atacul disperat al lui Dragnea şi al PSD împotriva sectorului privat este mânat de furia acestora pentru că nu au bani la buget pe care să-i distribuie după bunul plac (în special în propriile buzunare). Dragnea şi PSD nu sunt interesaţi de bunăstarea românilor. Acest atac împotriva sectorului privat şi al românilor care au reuşit în viaţă va ţine România la coada Europei generaţii întregi. Taxele pot să mai scadă în viitor, dar efectele acestei campanii negative împotriva sectorului privat şi a românilor de succes vor dispărea foarte greu”, conchide Florin Cîţu.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri