Scut în fața Justiției. Senatorii au votat împotriva urmăririi penale a ministrului Viorel Ilie

Data actualizării: Data publicării:
viorel ilie
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Senatorii au votat marți împotriva cererii DNA privind începerea urmăririi penale a ministrului pentru Relația cu Parlamentul, Viorel Ilie, într-un dosar privind organizarea unui concurs pentru angajarea de funcționari publici.

viorel ilie
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

S-au înregistrat 37 de voturi pentru, 77 împotrivă și o abținere. Votul a fost secret cu bile.

Anterior, Comisia juridică a Senatului a dat aviz negativ cererii de începere a urmăririi penale a ministrului pentru Relația cu Parlamentul, Viorel Ilie, solicitată de DNA într-un dosar privind organizarea unui concurs pentru angajarea de funcționari publici.

Potrivit procurorilor, ministrul este suspectat, alături de trei angajaţi ai instituţiei, de „aranjarea” unui concurs pentru angajarea de funcţionari publici pe funcţii contractuale, astfel încât anumiţi candidaţi agreaţi de conducerea ministerului să ocupe funcţiile, în detrimentul altora.

Ministrul Viorel Ilie este suspectat de instigare la infracţiunea de folosire de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii, în perioada exercitării funcţiei ministeriale.

Fost primar de Moinești, Viorel Ilie este și senator, aflat la primul mandat în Parlament.

Sursa: Agerpres

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri