Senatorii din comisii, în vacanţă prelungită

Data publicării:
parla

Înainte de a pleca în vacanţa de iarnă, conducerea Senatului a stabilit că senatorii vor lucra în comisii în această săptămână. Din totalul de 26 de comisii, nu mai puţin de 21 ar fi trebuit să lucreze în această săptămână, lucru care nu s-a întâmplat. Într-adevăr, au fost convocate mai multe comisii, au fost chemaţi senatorii să lucreze, însă nu a fost cvorum iar aceste comisii nu s-au mai ţinut.

Este şi cazul comisiei de Apărare. Aici, doar doi senatori şi-au făcut timp să vină la serviciu deşi aveau o decizie importantă de luat: dacă vor face sau nu o subcomisie de anchetă pentru tragedia de la Colectiv. Aceeaşi situaţie şi la Comisia de Buget, unde dezbaterea legii dării în plată a fost amânată în lipsă de cvorum. Nici senatorii de la administraţie publică nu au avut timp până acum să se reunească în şedinţă.

„În cursul acestei săptămâni am programat şedinţa. Mâine vom avea o întâlnire. Păi, colegii, majoritatea dintre ei care sunt din teritoriu, vin în Bucureşti, sigur că da. Fiind vineri mă gândesc că nu mai vin! Nu, nu spunem înainte de a se întâmpla," spune Ioan Deneş, senator PSD, secretar Comisia de Administraţie.

Senatorii din Comisia de Educaţie susţin că s-au întâlnit, deşi oficial nu au avut program sau vreo ordine de zi şi nici nu i-a văzut nimeni.

Reporter: „Aţi fost toţi membrii comisiei?”

Cristian Mihai Dănuţ, senator PNL, vicepreşedinte Comisia de Învăţământ: „Aaa..., cred că şase am fost sau şapte din unsprezece.”

Reporter: „Că nu am văzut pe site. Pe site nu era nicio activitate a comisiei şi de aceea vă întreb.”

Cristian Mihai Dănuţ: „Păi da, că fiind ca un fel de studiu individual, îmi pare rău... că vă pot da, dar acum sunt în maşină, vă pot da şi temele de discuţie."

Noua sesiunea parlamentară va începe la 1 februarie.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri