Senatorii și-au cumpărat echipamente antitero de la un om de afaceri inculpat recent de DNA

Andreea Nicolae Data actualizării: Data publicării:
senat lucrari

Camera Superioară va plăti mai mult de jumătate de milion de lei pentru protecția demnitarilor și a personalului care-i deservește pe aceștia. Este vorba de trei echipamente de control tehnic antitero, achiziționate de la MB Telecom Ltd SRL, firmă condusă de Mircea Tudor, recent inculpat de DNA pentru evaziune fiscală și cumpărare de influență.

senat lucrari

Din anunțul de atribuire publicat miercuri pe SEAP, aflăm că Senatul a achiziționat trei echipamente de control tehnic antitero, alcătuite din aparat de scanare cu raze X și poartă detectoare de metal. Pentru acestea, Camera Superioară va scoate din buget 417.600 lei fără TVA (total, 501.120 lei).

De remarcat că senatorii nu au apelat la procedura licitației publice, ci la cea a cererii de ofertă online. Din cele trei oferte primite, au ales-o, în principiu după criteriul prețului cel mai scăzut, pe cea a MB Telecom Ltd SRL. Este vorba de firma condusă de Mircea Tudor, nașul lui Bogdan Licu, adjunctul Procurorului General.

La mijlocul lunii iunie, Tudor a fost inculpat de procurorii DNA sub acuzația de evaziune fiscală și cumpărare de influență în contextul obținerii unor contracte cu Autoritatea Națională a Vămilor. Potrivit anchetatorilor, omul de afaceri ar fi dat în perioada 2010-2011, în două tranșe, suma de 1,5 milioane de euro unui avocat din Alexandria, pentru ca acesta să intervină pe lângă funcționari de la Autoritatea Vămilor astfel încât MB Telecom Ltd Srl să obțină contracte de securizare a frontierelor.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri