Senatul intenționează să cumpere flori, aranjamente florale: buchete, coșuri, gașpouri, coroane, jerbe

Data publicării:
senatul romaniei foto facebook 22 10 2015 1

FOTO: Facebook

Astfel, Senatul intenționează să cumpere flori tăiate, printre care: cale, crizanteme, crini imperiali, crini asiatici, bambus, trandafiri diferite culori, solidago, santini, strelitzia, frezii, gerbera, garoafe, heliconia, lalele diferite culori, lisiantus, potrivit Agerpres.

Forul Legislativ mai cumpără și gașpouri, cum ar fi: orhidee imperială trei cupe, trei fire trandafir, un anthurium și două fire crizantemă, o gerbera și trei fire crizantemă, dar și verdeață: feriga, palmier mini, robelini, ruscus Italia, ruscus Olanda.

Aranjamentele florale pe care Senatul dorește să le achiziționeze sunt formate din: trei anthurium, cu nouă frezii, doi trandafiri și verdeață sau cinci lisiantus, cu două crizanteme, trei mini trandafiri și verdeață sau o orhidee imperială, cu zece frezii, cu verdeață. Instituția mai achiziționează și aranjamente florale compuse din șapte anthurium, cu cinci santini, trei crini, cinci trandafiri, trei lisiantus și verdeață, din trei strelitzia, două heliconia, șapte trandafiri, trei crini și verdeață sau din patru heliconia, cinci trandafiri, șase cale, două santini, trei limonium și verdeață.

În privința coroanelor de flori, acestea trebuie să fie compuse din 150 până la 300 fire garoafe sau crizanteme, iar jerbele să fie formate din 50 fire garoafe, 40 fire gerbera, 40 fire crizanteme. Coroanele și jerbele vor trebui să fie livrate împreună cu lentă tricoloră confecționată din material textil pe care va fi inscripționat cu litere de tipar, cu șablon sau brodat diferite mesaje, în funcție de natura evenimentului, cum ar fi spre exemplu: "Glorie Eroilor Neamului — Senatul României", mai menționează solicitarea de ofertă publicată pe site-ul instituției.

În perioada sesiunii parlamentare se vor livra săptămânal două aranjamente florale în sala de plen și opt buchete sau aranjamente de flori pentru cabinete, iar în perioada vacanței parlamentare, cantitatea se va stabili la momentul efectuării comenzii, în funcție de necesități, mai precizează documentul citat.

Cerințele Senatului sunt ca florile să fie proaspete și de calitate, aranjarea florilor să fie simetrică, în funcție de solicitările adresate, iar disponibilitatea de a executa și livra comenzi să fie în termene relativ scurte.

Livrarea se va face la sediul Senatului în termen de 2 ore de la lansarea comenzii sau în termenul maxim stabilit de comun acord cu achizitorul. În cazul comenzilor care au ca obiect coroane sau jerbe, acestea se vor livra la locul de desfășurare a evenimentului comemorativ din București sau județul Ilfov.

"Produsele vor fi recepționate cantitativ prin numărare și calitativ prin aprecierea aspectului aranjamentului, culorii, mirosului, prospețimii, etc. Dacă vreunul dintre produsele inspectate nu corespunde specificațiilor din punct de vedere cantitativ și calitativ, achizitorul are dreptul să îl respingă, iar furnizorul are obligația, fără a modifica prețul, de a înlocui produsele refuzate", mai menționează documentul.

Durata contractului va fi de un an, plata se va face în termen de 30 de zile de la recepția produselor, iar ofertele se vor face până la 9 decembrie.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri