Senatul se reunește mâine în sesiune extraordinară pentru Codul fiscal

Data publicării:
senatul romaniei sedinta foto facebook tariceanu 19 08 2015-1

Preşedintele interimar al PSD, Liviu Dragnea, a subliniat că nu s-a ajuns la nicio soluţie în urma discuţiilor dintre liderii partidelor politice şi că, în esenţă, reducerea TVA etapizat - la 20% de anul viitor şi din 2017 la 19% - a fost doar o propunere a liberalilor. Nici alianţa liberalilor şi democraţilor nu a fost de acord cu această idee, venită de la PNL.

Aşa că, mâine, partidele din Coaliţia de guvernare, se întâlnesc de urgenţă, înainte ca cererea de reexaminare să ajungă în Parlament, tocmai pentru a-şi armoniza punctele de vedere.

Pe de altă parte, preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, susţine că şeful statului, Klaus Iohannis, nu a respectat procedura cererilor de reexaminare. Şeful statului ar fi trebuit să indice clar care sunt articolele ce trebuie modificate şi în ce fel trebuie să arate acestea.

Comisiile de specialitate din Senat au termen să întocmească raportul în cazul Codului Fiscal până luni la ora 10.00. De la ora 15.00, Senatul se reuneşte în sesiune extraordinară pentru dezbaterea și votarea cererii de reexaminare a noului Cod fiscal.

Reprezentanții partidelor parlamentare au avut joi, la Palatul Parlamentului, o întâlnire tehnică pe tema Codului fiscal, retrimis spre reexaminare în Parlament de președintele Klaus Iohannis.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri