Şerban Nicolae, şeful Comisiei juridice - critic al luptei anticorupţie, apărător şi şofer al lui Voicu

Data actualizării: Data publicării:
catalin voicu si serban nicolae

Senatorul PSD Şerban Nicolae va fi, începând de joi, noul preşedinte al Comisiei juridice a Senatului după ce Carmen Daniela Dan, cea care a deţinut anterior această funcţie, a fost numită ministru de Interne în Guvernul Grindeanu, potrivit News.ro.

catalin voicu si serban nicolae

”După-amiază la plen o să anunţăm modificările în comisii şi în numele grupului PSD preiau şi preşedinţia Comisiei juridice. Formalist cum sunt, nu pot să-mi permit să emit pretenţii acum, de aceea am rugat pe doamna vicepreşedinte să conducă”, şi-a anunţat Şerban Nicolae colegii din Comisia juridică în şedinţa în care au dat raport la legea de abilitare a Guvernului de a emite ordonanţe pe timpul vacanţei parlamentare.

Şerban Nicolae este şi liderul grupului parlamentar al PSD din Senat.

În trecut, Nicolae a fost consilier al preşedintelui Ion Iliescu, dar şi avocat al ex-senatorului PSD Cătălin Voicucondamnat la închisoare într-un dosar celebru. Din condamnarea de şapte ani, Voicu a ispăşit aproximativ trei, fiind eliberat la începutul lui 2016. Şerban Nicolae i-a şi condus maşina lui Voicu, după cum se poate observa în fotografia de mai sus. Nu în ultimul rând, Nicolae a locuit într-un apartament din patrimoniul RA-APPS până când a fost evacuat, după ce a refuzat să plătească chiria majorată şi a pierdut procesul.

Şerban Nicolae a ieşit constant în evidenţă drept unul dintre cei mai vehemenţi critici ai luptei anticorupţie, deopotrivă prin luări publice de poziţie şi implicare în promovarea unor proiecte legislative controversate.

„Faptele săvârşite prin acte de corupţie nu se justifică ca fiind acte de pericol concret pentru ordinea publică. Avem în România, persoane foarte importante la cel mai înalt nivel, cazuri de parlamentari care au fost cercetaţi în libertate, judecaţi, condamnaţi şi care au ajuns în penitenciare pentru executarea unor pedepse privative de libertate fără ca să fie nevoie de arestarea lor preventivă, ceea ce arată că nu este o condiţie sine qua non într-o cercetare penală. Cazul lui Dan Voiculescu, de foşti miniştri, mă refer la Relu Fenechiu”, declara, în ianuarie 2015, Şerban Nicolae.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri