Sevil Shhaideh, numită consilier de stat. „E cea mai bună din ţară”

Data actualizării: Data publicării:
171011_DNA_BELINA_03_INQUAM_Photos_Octav_Ganea sevil shhaideh

După ce a fost nevoită să renunţe la funcţia de vicepremier şi ministru al Dezvoltării Regionale în contextul dosarului deschis de DNA și al disputei dintre premierul Mihai Tudose şi preşedintele PSD, Liviu Dragnea, Sevil Shhaideh a primit o funcţie de consilier de stat. Rovana Plumb va fi şi ea numită la conducerea Comisiei pentru Afaceri Europene din Camera Deputaților.

171011_DNA_BELINA_03_INQUAM_Photos_Octav_Ganea sevil shhaideh
Sursă foto: INQUAM PHOTOS / Octav Ganea

"La ora asta a devenit deja. Actele au fost semnate în cursul dimineţii", a declarat premierul Tudose, la finalul şedinţei de vineri a Comitetului Executiv al PSD.

Întrebat cum explică faptul că problemele penale ale lui Sevil Shhaideh o împiedicau să mai deţină funcţia de ministru şi vicepremier, dar aceleaşi probleme penale nu reprezintă un impediment pentru o funcţie de consilier în Guvern, şeful Executivului a răspuns: „Sunt probleme care, din cauza naturii penale invocate, nu că sunt doamnele vinovate, pot aduce atingere activităţii domniilor lor în relaţia cu Bruxelles-ul, da? Ca şi consilier, domnia sa ne va ajuta foarte mult pe ceea ce are experienţă şi cred că este cea mai bună din ţară pe această zonă, în ceea ce înseamnă dezvoltarea regională, reforma administrativă la Guvern”, a explicat premierul Tudose.

Pe 22 septembrie, DNA a anunţat că Sevil Shhaideh este urmărită penală în dosarul „Belina”, pentru fapte comise pe vremea când era secretar de stat în Ministerul Dezvoltării Regionale.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri