Singurul drum european al Republicii Moldova este unirea şi refacerea integrităţii teritoriale a României - afirmă fostul preşedinte Traian Băsescu

Data publicării:
drapel moldova

"După evenimentele din Ucraina, Uniunea Europeană nu e pregătită pentru extinderea în Est. Nici Rusia nu e pregătită să accepte o extindere în Est. Noi românii, noi PMP-ul, românii din Republica Moldova trebuie să înţeleagă că singurul drum european al Republicii Moldova este unirea şi refacerea integrităţii teritoriale a României", a spus Băsescu, la o întrunire a PMP, desfăşurată la Bascov (Argeş).

Traian Băsescu a explicat că situaţia economică din Republica Moldova este "cel puţin grea", iar situaţia politică este "delicată" De asemenea, el şi-a exprimat speranţa ca la Chişinău să se formeze un guvern pro-european, după demisia premierului Chiril Gaburici.

"Situaţia politică este delicată în Republica Moldova, sper să se formeze un guvern în care să intre şi partidul primarului Chirtoacă şi să avem din nou guvern pro-european la Chişinău. Cheia pentru clarificarea drumului Republicii Moldova este unirea cu România", a declarat fostul preşedinte.

"România se poate reface, uitaţi-vă la tinerii care sunt astăzi în piaţă la Chişinău şi cer unirea. Şi generaţia celor care au fost în România înaintea Pactului Ribbentrop-Molotov susţin unirea", a mai spus Băsescu, subliniind că inclusiv cetăţenii din regiunea transnistreană îşi fac paşapoarte biometrice, pentru a circula liber în Uniunea Europeană.

Citeşte şi  Marea Adunare Naţională de la Chişinău

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri