Soarta lui Victor Ponta în fruntea Guvernului, incertă

Data publicării:
Victor Ponta Guvern gov-5.ro septembrie 2015

Preşedintele Senatului admite că trimiterea în judecată a lui Victor Ponta poate schimba datele problemei în ceea ce priveşte guvernarea.

Este o acuzație foarte gravă. În cazurile curente nu este atât de grav ca atunci când vorbim de premierul unei ţări. Probabil vom intra într-o criză politică. E nevoie ca actuala coaliție de guvernare să se reunească și să vorbească despre această problemă”, a declarat președintele Senatului.

C.P. Tăriceanu, despre procesul lui Victor Ponta: Probabil vom intra într-o criză politică

Călin Popescu Tăriceanu face şi scenarii în cazul în care Victor Ponta se retrage. Liderul ALDE susţine că preşedintele Klaus Iohannis poate forţa demisia prim-ministrului, nu neapărat prin suspendare. În acest caz, Călin Popescu Tăriceanu se aşteaptă ca şeful statului să numească un premier tot din actuala Coaliţie de guvernare. O afirmaţie care se regăseşte şi într-un comentariu noului lider al PSD, Liviu Dragnea.

Liviu Dragnea: Este o situaţie nedorită în care ne aflăm şi noi ca partid, şi Coaliţia, dar în primul rând Victor Ponta. Va fi importantă decizia lui, dar pentru PSD este extrem de important să rămână la guvernare. Nu discutăm de variante de rezervă, nu discutăm de planuri bazate pe anumite ipoteze. În funcţie de anumite situaţii, vă pot spune un singur lucru, PSD nu este un partid atât de mic încât să poată fi luat prin surprindere.

De altfel, PSD va avea o şedinţă importantă cu toţi liderii din ţară, în care se va tranşa problema guvernării.

Cătălin Rădulescu, deputat PSD: Este opțiunea premierului ca să decidă ce vrea să facă. Dacă dânsul decide că trebuie să își continue mandatul sigur că partidul va fi lângă dânsul, dacă este opţiunea dânsului alta decât asta, o să luăm act de ce va hotărî.

Chiar înainte de anunţul trimiterii în judecată, Victor Ponta punea presiune pe partid în privinţa susţinerii sale în fruntea Executivului.

Victor Ponta: E important să dea un mesaj clar dacă se dorește continuarea guvernării sau dacă se dorește trecerea în opoziție, ca să știm și noi cei de la Guvern ce facem.

O decizie finală va fi luată în reuniunea coaliţiei ce va avea loc peste câteva zile.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri