Soarta USL. Demisii sonore în politică

Data publicării:
victor ponta crin antonescu rupere usl

Crin Antonescu, fostul lider PNL, dar şi al USL, a fost un deschizător de drumuri în ceea ce privește demisiile în politică.

Crin Antonescu, fost preşedinte PNL: „Neatingerea obiectivului stabilit pentru aceste alegeri europarlamentare este un eşec pe care ca preşedinte în primul rând şi înainte de toţi mi-l asum.”

Misterul demisiei sale generează în continuare controverse și teorii. Liberalul spune că sunt doar fabulaţii, inclusiv cele legate de implicarea serviciilor secrete. El reafirmă că PNL l-a preferat pe Klaus Iohannis la prezidenţiale.

Crin Antonescu, fost preşedinte PNL: „Faptul că niciun alt preşedinte de partid nu mai demisionase până atunci pentru un rezultat prost în alegeri, au făcut să existe atâtea surpriză şi atâta mister până în ziua de azi.”

Planurile sale de viitor sunt în afara politicii.

Crin Antonescu, fost președinte PNL: „De politica în care am activat, de scena politică în care am activat eu nu îmi e dor deloc. (Reporter: Vă veţi implica în campania electorală şi parlamentară?) Nu.”

Urmărit penal, Victor Ponta și-a anunțat retragerea din fruntea PSD pe Facebook în vara lui 2015. Demisia sa a luat prin surprindere pe toată lumea.

Liviu Dragnea, președinte PSD: „Nu am știut că o va face ieri. Nu a fost o decizie colectivă sau asumată a fost o decizie personală.”

Apoi, Victor Ponta a plecat şi din fruntea Guvernului, fără să consulte partidul.

Liviu Dragnea, președinte PSD: „M-a căutat, a venit la mine acasă dimineață, mi-a spus că a avut o discuție cu domnul Gabriel Oprea cu o seară înainte și că s-a decis să își depună mandatul.”

Ultima demisie importantă îi aparține lui Gabriel Oprea, care a plecat din fruntea UNPR după ce DNA a început urmărirea sa penală pentru abuz în serviciu.

Şerban Mihăilescu, vicepreşedinte UNPR: „Am avut o scurtă şedinţă, şi-a dat demisia ţinând cont de faptul că toată presiunea mediatică este pe noi, în această situaţie grea putea să ne facă rău.”

Crin Antonescu nu vede vreo legătură între cele trei demisii.

Crin Antonescu, fost președinte PNL: „Nu există niciun motiv, niciun temei, pentru ideea că cineva, nişte forţe politice sau de altă natură au avut o agendă de eliminare a tuturor, a protagoniştilor de la epoca respectivă sau din USL.”

Un alt lider USL, Daniel Constantin este în prezent co-preşedinte ALDE.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri