Soluție pentru directiva europeană antifumat

Data publicării:
ciprian bucur

Guvernul a propus o soluţie pentru adoptarea directivei europene antifumat, blocată în Parlament, deşi trebuia aplicată din mai. Invitat la emisiunea „24 de minute", Ciprian Bucur, ministrul pentru Relaţia cu Parlamentul, a declarat că din lege trebuie extrase amendamentele controversate care vizează fumătorii și dezbătute separat, iar directiva adoptată așa cum a transpus-o Guvernul. 

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Noi ne-am asumat-o, am transpus directiva, ea a trecut de Senat, unde a primit niște amendamente privind definiția spațiului în care se poate fuma, amendamente care și blochează de altfel proiectul.  Am venit cu o soluție tehnică. Să împărțim din proiectul de lege transpunerea directivei și s-o adoptăm. Iar partea cu ce înseamnă spațiu unde se fumează, să rămână în dezbatere parlamentară pentru că mai există o inițiativă legislativă la Senat cu același obiect de reglementare care urmează să ajunga la Cameră”, a declarat ministrul pentru Relația cu Parlamentul la emisiunea „24 de minute”.

Proiect de lege al Guvernului stabilește condițiile pentru fabricarea, prezentarea și vânzarea produselor din tutun și a celor conexe, în scopul preluării în legislația națională a reglementărilor europene și internaționale promovate pentru reducerea consumului de tutun.

Legea 15/2016 care interzice fumatul în spații închise a intrat în vigoare în 17 martie.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri