Sorin Grindeanu: Nu mă îmbăt cu aburii euforiei

Data actualizării: Data publicării:
sorin grindeanu govro

Premierul Sorin Grindeanu spune că este optimist, având în vedere creșterea economică înregistrată de România, dar spune că „nu se îmbată cu aburii euforiei” și vrea ca Executivul să rămână conectat foarte bine la realitate, potrivit Agerpres.

Este un lucru bun, este un lucru care ne bucură, dar în niciun caz nu suntem neatenți în continuare, suntem extrem de conștienți de faptul că trebuie să aplicăm în continuare măsurile pe care le avem de adoptat”, a spus premierul, după ce Institutul Național de Statistică a anunțat o creștere economică de 5,7% pentru primul trimestru din acest an.

La cum sunt lucrurile până acum, sunt optimist. Dar nu mă îmbăt cu aburii euforiei... Sunt cu picioarele într-un lighean cu apă rece, tot timpul vreau să fim conectați foarte bine la realitate și asta v-o spun la o zi după ce INS nu a făcut prognoză, a prezentat realitatea. Și poate că ar fi trebuit să fiu mai bucuros, mai euforic apropo de aceste date. Nu sunt, sunt în același mod în care am fost și până acum”, a adăugat el.

În acest context, Sorin Grindeanu a vorbit, într-un interviu pentru Agerpres, și despre zvonurile privind o eventuală remaniere guvernamentală.

Pornim de la ceva: România are cea mai mare creștere economică din Uniunea Europeană. Să știți că de aici plec în evaluarea pe care o fac și am mai spus-o și o mai repet. Monitorizez constant activitatea miniștrilor care fac parte din Cabinet. Cred că totuși vorbim mult prea repede de remanieri și eu n-am văzut pe cineva care să spună, pe mine, ca prim-ministru, președintele PSD, Liviu Dragnea, președintele ALDE, domnul Călin Popescu-Tăriceanu, să spună ceva legat de remanieri. A apărut așa, dintr-odată, ca și discuție publică. Conduc un Guvern care are o susținere largă în Parlament”, a spus premierul.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri