Dragnea: Nu știu ce are Soros cu mine, dar are ceva. Reacția lui Tudose

Data actualizării: Data publicării:
dragnea tudose
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Premierul Mihai Tudose se declară convins că miliardarul George Soris nu are interese în România. Prin această declarație, el îl contrazice pe președintele PSD, Liviu Dragnea, care vorbea ieri despre „răul pe care vrea să-l facă” Soros în țară.

Reporter: Simțiți și dvs. o presiune externă? Liviu Dragnea vorbea de o presiune externă asupra sa și asupra PSD.

Mihai Tudose: Nu vorbesc de a simți o presiune externă. Sunt lucruri care încep să se vadă și va fi unul dintre punctele pe agenda discuțiilor de mâine, de la Bruxelles. Tot ceea ce înseamnă partea de fonduri europene, de anumite investigații pe concurență care sunt un pic mai forțate decât ar fi normal.

Reporter: Credeți că George Soros are interese la noi în țară?

Mihai Tudose: Nu, n-are cum să aibă așa ceva. Dumnezeule! N-are interese nicăieri. Este Crucea Roșie.

Reporter: Aveți aceeași părere cu președintele partidului dvs.?

Mihai Tudose: V-am spus: cum să aibă interese aici. (...) Nu cred că este vorba despre o persoană neapărat. Dl Dragnea este președintele partidului. Este evident că destabilizând președintele partidului destabilizezi și partid, și coaliție de guvernare, și guvern și, evident, țara.

Reporter: Cu ce l-a deranjat PSD pe dl Soros?

Mihai Tudose: Eu cred că dacă ne străduim cu toții putem să găsim o cale de comunicare cu acel domn și să-l întrebați personal.

Liviu Dragnea spunea aseară, la România TV: „Totul pleacă de la Soros, de la răul pe care vrea să-l facă în această țară și nu numai în această țară. E simplu. (...) E o certitudine că e o chestiune foarte organizată”, a susținut Dragnea.

Liderul social-democrat a anunțat că „PSD va avea o altă atitudine” și nu „va mai întoarce celălalt obraz”. „O altă atitudine va genera și alte acțiuni”, a completat el.

Astăzi, după întâlnirea cu premierul Tudose, Liviu Dragnea a fost întrebat ce are George Soros cu el.

Asta e o întrebare la care aș vrea să am răspuns, nu știu, dar ceva e. Pentru că sunt prea multe lucruri care se leagă și din prea multe părți vin aceste informații. Nu prea mai cred în coincidențe. Nu-mi dau seama”, a spus el.

Întrebat de unde știe că Soros de află în spatele acestor lucruri, Dragnea a răspuns: „Vorbește lumea. Nici asta nu pot să fiu sigur. S-ar putea de fapt să mă iubească foarte mult, iar eu să fiu într-o mare confuzie”.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri