Specialist în comunicare politică despre rezultatul alegerilor: „Se finalizează revoluția începută în`89”

Data publicării:
revolutie-1989

„Rezultatele sunt fascinante. Dacă aş fi patetic, dar nu vreau să fiu, aş spune că se finalizează revoluţia începută în 89. Pentru că e prima dată când constatăm o societate civilă motivată, conştientă de miza votului, capabilă să dejoace srategiile de manipulare şi alte strategii care nu ţineau neapărat de manipulare, dar ţineau de crearea unui context favorabil şi mai ales o demonstraţie publică împotriva hoţiei. S-a strigat în foarte multe locuri hoţii şi împotriva încălcării demnităţii de cetăţeni. De către cine? De către statul român”, a spus Dumitru Borțun la Digi24. 

Specialistul în comunicare politică a mai spus că, de această dată, statul s-a manifestat ca inamicul public numărul unu pentru cetăţenii lui.

„Ca să resimţi treaba asta şi în două săptămâni să te mobilizezi în aşa măsură încât să ieşi în stradă, şi în străinătate, şi în ţară, ca semn al solidarităţii înseamnă un salt calitativ. Faptul că s-a votat un minoritar din punct de vedere etnic şi religios şi din punct de vedere politic, pentru că nu are afiliere politică cu o istorie lungă, cu obligaţii faţă de Ponta şi toţi ceilalţi candidaţi la preşedinţie care au intrat în turul doi până acum din 89.

Dacă încercăm să trecem dincolo de numere şi să vedem semnificaţia, e vorba de o maturizare a societăţii române, plus că s-au schimbat generaţiile. Oamenii noştri politici nu au înţeles asta”, a spus Dumitru Borțun. 

Acesta a atras atenția asupra unui factor de care clasa politică nu a ținut cont. „Că se schimbă generaţiile, care vin cu alte pretenţii, standarde. Sigur că şi ieşirea în afară ţării a contribuit la asta. Acolo au găsit alte standarde ale relaţiei între stat şi cetăţean.

Nu Klaus Iohannis i-a convins. Au convins ceilalţi prin această organizare dezastruoasă a alegerilor care au dovedit fie incompetenţa crasă, fie rea intenţie. ori şi una şi altă înseamnă guvernare incompetenţa.

Este o reacţie împotriva unei forme istorice de statalitate. Oamenii au votat împotriva unei paradigme politice care înseamnă dispreţ pentru cetăţeni, înseamnă structuri birocratice şi poliţieneşti, înseamnă nişte reprezentări în afară care nu ţin cont de interesele românilor. Asta a umplut paharul”, a mai spus specialistul în comunicare politică la Digi24. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri