Surse: Deputatul Viorel Ştefan, propus ministru la Finanţe

Data publicării:
viorel stefan 1

 Viorel Ştefan este preşedintele Comisiei pentru buget, finanţe şi bănci din Camera Deputaţilor

Actualizare 11.45. Premierul Victor Ponta spune că nu a propus încă pe nimeni la Ministerul de Finanțe. „Nu am apucat să discut cu preşedintele Iohannis şi nu am propus încă pe nimeni la Ministerul de Finanţe, pentru că aşa lucrez eu, întâi vreau să văd că sunt adoptate astăzi, în şedinţă, cele două Coduri”, a spus Ponta.

Întrebat de presă dacă pentru acest post va fi nominalizat Viorel Ştefan, Ponta a susţinut că, deocamdată, nu a vorbit cu nimeni şi nu a apucat să se ocupe de acest lucru.

„Până în acest moment, nu există nicio discuţie concretă şi bătută palma cu cineva”, a adăugat Ponta.

Întrebat însă dacă numele lui Viorel Ştefan ca viitor ministru al Finanţelor este vehiculat în mod fals, premierul a răspuns că acesta este unul dintre cei mai buni colegi, dar a susţinut în continuare că nu a discutat cu acesta.


Propunerea ar fi fost făcută de premierul Victor Ponta şi ar urma să plece chiar astăzi către Palatul Cotroceni. În prezent, Ministerul de Finanţe este condus interimar de Victor Ponta. 

Viorel Ştefan este membru PSD. A absolvit în 1980 Facultatea de Ştiinţe Economice a Universităţii „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi, iar în 2002 a terminat doctoratul în economie, la Universitatea „Dunărea de Jos” din Galaţi.

Între 1980 şi 2002 a lucrat la Întreprinderea de Navigaţie Fluvială NAVROM Galaţi. În perioada 1996 - 2008 a fost senator, iar din 2008 este deputat. 

Cea mai mare provocare a noului ministru va fi finalizarea Codului fiscal şi a Codului de procedură fiscală.

Darius Vâlcov este acuzat de procurori că ar fi folosit informațiile la care avea acces ca primar, senator și ministru pentru a-și sprijini cele șase firme pe care le controla din umbră. În felul acesta ar fi făcut afaceri, deși funcțiile publice nu-i permiteau acest lucru. 

Prima cerere de arestare pe numele fostului ministru de finanţe, Darius Vâlcov, intră astăzi în dezbaterea plenului Senatului, alături de cea care-l vizează pe Dan Şova.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri