Suspendarea președintelui, adusă din nou în discuție de Victor Ponta. „De data asta nu-l va apăra nimeni”

Data publicării:
victor ponta - sedinta guvern

Preşedintele Traian Băsescu admite că pozele în care apare îmbrăcat într-un tricou inscripţionat cu un mesaj în care cere votul pentru Mişcarea Populară pot fi criticate.

Şeful statului spune însă că nu există motiv pentru sesizarea Curţii Constituţionale.

Legalitatea nu poate fi pusă sub semnul intrebarii. Eu nu spun că acesta este comportamentul tipic a unui preşedinte. Este ieşit din tipare şi poate fi discutat sub acest aspect”, a spus Traian Băsescu într-un interviu pentru Digi24.

Premierul Victor Ponta, care a reclamat la Curtea Constituţională implicarea preşedintelui în campania electorală, a readus în discuţie, într-o emisiune televizată, posibilitatea suspendării lui Traian Băsescu.

„Dacă Curtea Constituţională va decide că preşedintele României nu are voie să participe activ în campanie electorală, (...) iar după această decizie Traian Băsescu continuă să facă campanie electorală, evident că vom depune cererea de suspendare. Dacă nu respectă decizia Curţii, nu doar că vom declanşa procedura de suspendare, dar vă garantez că, de data asta (...) nu-l va apăra absolut nimeni”, a spus premierul la un post de televiziune.

Preşedintele Traian Băsescu este sigur că judecătorii Curţii Constituţionale nu vor sancţiona comportamentul său în urma sesizării făcute de premierul Victor Ponta.

Un om pe plajă nu este o instituţie”, a spus el, precizând că sesizarea premierului e legată de conflictul între instituții, iar acesta poate fi sesizat la CCR numai dacă este vorba despre semnarea unor acte.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri