T. Băsescu: Acuzaţia este o înşelătorie. Mi-a influenţat o decizie politică importantă, nu o voi lăsa aşa

Data publicării:
traian basescu marinar fb 2

 

'Vreau să fie clar un lucru: măcar pentru moment avem în Codul Penal abuzul în serviciu. Așa cum este aplicabil oricui în țara asta, abuzul în serviciu este aplicabil și procurorilor. Eu vă spun — este o înșelătorie acuzația de spălare de bani, iar faptul că mie mi-a influențat o decizie politică vă asigur că nu o voi lăsa așa. A fost o decizie politică importantă — e vorba despre un partid nou care cu mine ar fi avut o șansă în plus. (...) Eu aș fi candidat. Decizia mea era luată', a declarat Traian Băsescu, la România Tv, citat de Agerpres.

Președintele PMP a arătat că nu ar fi putut să candideze în aceste condiții, întrucât și-ar fi negat cei zece ani de mandat, în care mesajul său a fost 'respect pentru Justiție' și 'nimeni nu este mai presus de lege'.

Acesta a adăugat că este vorba de o 'o suspiciune gratuită făcută publică incorect' și i se pare degradant ca un fost președinte să fie supus unor astfel de acuzații.

'Mi se pare revoltător ca un fost președinte, după ce își termină mandatul, să fie supus la astfel de acuzații. (...) Așa ceva să pui în spinarea unui fost președinte mi se pare degradant și pentru cei care au gândit că acum e momentul să-l plesnim pe Băsescu', a spus fostul șef al statului.

Traian Băsescu a punctat că instituțiile statului, în loc să tranșeze rapid reclamațiile făcute de politicieni sau în interes politic, le lasă 'să fâlfâie' în spațiul public și consideră că 'lucrurile au derapat', în condițiile în care sunt cercetați oameni pentru lucruri întâmplate acum cinci-șase ani. Fostul șef al statului este de părere că există 'un curent în instituțiile de forță' care și-a asumat 'misiunea mesianică' să curețe clasa politică, dar, în același timp, 'curăță și instituțiile legitime ale statului'.

'Ceva e în neregulă în funcționarea statului. Faptul că instituțiile politice sunt supuse unui tir de desființare, pur și simplu, ca încredere, poate crea lucruri monstruoase (...) Nu pot pune mâna exact pe grupul care coordonează activitatea asta, dar este clar că oamenii politici incomozi sau care nu pot fi îndoiți trebuie eliminați. Este internă (n.r.: comanda), nu o mai duceți în extern. Nimeni nu poate cere României distrugerea instituțiilor politice. (...) Există un curent în instituțiile de forță care și-a asumat misiunea mesianică să curețe ei clasa politică, numai că, în același timp, curăță și instituțiile legitime ale statului', a spus Băsescu.

El a ținut să afirme, public, că 'în România nu are nimeni cu ce să mă denunțe. Eu nu am luat bani'.

Președintele PMP, Traian Băsescu, a confirmat zilele trecute că a fost informat de Parchetul General că este suspect de spălare de bani într-un dosar privind achiziția unui teren și a precizat că se va prezenta în fața procurorilor imediat ce va fi citat, adăugând că în acest dosar, în luna iunie 2012, același Parchet a dispus neînceperea urmăririi penale.

Băsescu a precizat că, dacă nu ar fi devenit suspect cu câteva zile înainte de începerea campaniei electorale, cu certitudine ar fi candidat pentru funcția de primar general al Capitalei.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri