T. Băsescu: Avocatul Poporului să conteste, cât mai rapid, la Curtea Constituțională ordonanța privind Legea educației

Data publicării:
traian basescu 2 cotroceni 8 oct

După cum știți, am transmis o scrisoare Avocatului Poporului, în care îl rog să analizeze posibilitatea de a ataca la Curtea Constituțională ordonanța de urgență care produce 97 de modificări la Legea educației naționale”, a spus președintele, de la Palatul Cotroceni. 

Vreau să cred că Avocatul Poporului va face acest pas, chiar dacă este evident că nu o face cu bucurie”, a adăugat Traian Băsescu.

Șeful statului a explicat și de ce, în opinia sa, contestarea ordonanței ar trebui să se facă în cel mai scurt timp. „Anul școlar începe în luna septembrie. Îndată începe vacanța judecătorească și Curtea Constituțională își suprapune vacanța proprie pe vacanța judecătorească. De aceea, cred că, în cel mai scump timp, acestă întâmpinarea trebuie făcută pentru a preveni începerea unor procese”, a spus președintele Traian Băsescu.

El s-a arătat nemulțumit de faptul că noua lege ar permite doctoratul la fără frecvență. „Eu știu ca Victor Viorel nu are mare respect pentru un doctorat, având în vedere cum l-a obținut, prin plagiat, dar nu este cazul să genereze experiența lui la scară națională”, a declarat Traian Băsescu. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri