T. Băsescu despre dezinfectanți: SRI avea obligația să sesizeze parchetele

Data publicării:
traian basescu fb crop

 

"Nu exclud posibilitatea ca SRI să fi făcut informări către instituții conduse de politicieni (am serioase dubii legate de informarea Președinției și încă îmi scotocesc memoria ca să-mi amintesc, și nu găsesc) cu privire la diluarea frauduloasă a dezinfectanților furnizați spitalelor, fie că a fost firma domnului Condrea, fie că sunt alte firme. Pentru că este vorba despre vieți omenești curmate prin fraudarea calității dezinfectanților, în mod cert SRI avea obligația să sesizeze parchetele, fie că este vorba despre PÎCCJ, DNA sau DIICOT. Vreau să știu dacă aceste instituții au fost sesizate. Si dacă da, cine a măsluit dosarele?", a scris Băsescu, pe Facebook.

În context, el a subliniat că SRI a informat strict cu privire la sesizări făcute unor structuri politice.

"Din păcate, prin purtătorul de cuvânt, SRI informează strict despre sesizări făcute unor structuri politice nu și despre instituții de anchetă și aplicare a legii. Personal sper că este doar o omisiune de comunicare. Dacă instituțiile de forță ale statului nu vor fi cinstite cu românii în acest caz, încrederea în stat se va prăbuși", a adăugat fostul președinte.

El a menționat că va face în această săptămână o conferință de presă în care va spune "tot ce știe" despre sănătate și educație.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri