T. Băsescu: Din incompetență sau din obișnuința de a minți, V. Ponta spune lucruri care nu au legătură cu realitatea

Data publicării:
ponta cu mana intinsa gov ro-1
Din articol

 

„Victor Ponta a mai lansat o traznaie, aflăm că președintele blochează o ordonanță de urgență, ceea ce nu e posibil. Din incompetență sau din obișnuința de a minți spune lucruri care nu au legătură cu realitatea”, a spus Traian Băsescu într-o conferință de presă.

El a arătat că ordonanța de urgență a intrat în vigoare și a produs deja efecte. Președintele a explicat că a trimis legea la Parlament pentru că încălca articolul 148 din Constituție, conform căruia România trebuia să notifice Comisia Europeană despre modificările din legislație, ceea ce nu s-a întâmplat. Între timp, procesul de notificare a oficialilor europeni a fost încheiat.

Președintele a spus că prețul energiei a scăzut deja pe Opcom, bursa de specialitate „prin reducerea numărului de certificate pentru producătorii de energie regenerabilă și prin scăderea prețului la energie pe piață”.

„Nu înțeleg declarația de astăzi a premierului, o pun pe seama popagandei mincionoase sau a incompetenței. Nu știu cum o etichetez: plăcere de a minți, plăcere de a-și arăta incompetența”, a mai spus Traian Băsescu.

Președintele l-a acuzat pe premier că încearcă să minimizeze creșterea prețului la combustibil de la 1 aprile, când ar urma să fie aplicată supraaciza de 7 eurocenți.

„Prețul energiei nu crește datorită nepromulgării legii de aprobare a ordonanței ci pentru că dl. Ponta mai bagă o dată mâna în buzunarul oamenilor prin taxa pe combustibil. Cred că asta a vrut să ascundă Victor Viorel Ponta, plagiator, mincinos și incompetent, creșterea prețului la benzină și motorină”, a subliniat el.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri