T. Băsescu: Le-am spus celor de la Chevron și Exxon că primele piețe care trebuie acoperite sunt cele ale României și R. Moldova

Data publicării:
traian basescu presidency 9 sept

„Ambele companii intenționează să-și continue activitatea în ceea ce privește valorificarea autorizațiilor pe care le-au primit deja de la autoritățile guvernamentale, iar principalul meu mesaj a fost că prima piață care trebuie satisfăcută e cea românească și piața Republicii Moldova”, a spus președintele.  

Planurile de afaceri ale celor două companii trebuie să plece de la premisa că primele piețe care trebuiesc acoperite sunt piața României și piața Republicii Moldova. Iar de aici încolo, orice excedent poate fi utilizat și pentru vecini”, a adăugat Traian Băsescu.  

Preşedintele Traian Băsescu i-a primit joi, la Cotroceni, pe Derek Magness, director general al Chevron Europe Exploration and Production, și pe Johnny L. Hall, vicepreședinte executiv al ExxonMobil Exploration Company.

Investițiile Chevron în România au fost suspendate în urma protestelor din Capitală și de la Pungești. Compania americană Chevron și-a reconfirmat însă intenția de a investi în explorarea și exploatarea gazelor de șist din România.  

A fost rugămintea mea către preşedintele Chevron să îşi exercite drepturile date de licenţele eliberate de Guvern, într-un mod prietenos cu comunităţile locale. Acesta este sensul mesajului, că trebuie mai multe discuţii cu comunităţile locale, că trebuie implicaţi angajaţi din comunităţile locale, trebuie selectaţi tineri de la Universitatea din Iaşi, dacă ne referim la zona Vaslui. Deci, în această direcţie a fost discuţia", a adăugat șeful statului.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri