T. Băsescu reacționează la scandalul SIPA: Nu am picat în capcană

Data publicării:
basescu

Fostul președinte Traian Băsescu le transmite „băieților veseli” că SIPA nu era responsabilitatea Consiliului Suprem de Apărare a Țării și că Serviciul nu a raportat CSAT sau Președintelui.

„Băieţi, cântaţi la altă masă! De câteva săptămâni, “băieţii veseli” din media, din politică şi din breasla analiştilor se dau cu capul de toţi pereţii şi-şi dau ochii peste cap, explicând naţiunii două lucruri: 1. Cum au furat Băsescu şi “ai lui” alegerile prezidenţiale din 2009; 2. Cum a lăsat Băsescu de izbelişte arhiva SIPA. Perdanţilor din 2009, care nici acum nu s-au împăcat cu gândul că au pierdut alegerile, le spun un lucru simplu: nu eu v-am bătut, ci românii, care n-au vrut să dea ţara pe mâna unora de teapa lui Vântu, Voiculescu sau Patriciu. Aşa că, mai bine, calmaţi-vă, pe Geoană nu-l veţi mai putea face niciodată Preşedinte al României. Aţi ratat”, a reacționat fostul președinte pe Facebook.

„În ceea ce priveşte SIPA, oricât încearcă “băieţii veseli“ să arunce responsabilitatea la CSAT, nu merge. Acest serviciu a fost înfiinţat prin ordin al ministrului, a fost subordonat strict Ministrului Justiţiei, nu a primit niciodată priorităţi informative de la CSAT, nu a fost niciodată analizat în CSAT şi nu a raportat niciodată CSAT sau Preşedintelui României. Cu siguranţă, şi Predoiu, şi Cazanciuc au încercat să arunce mizeria justiţiei la CSAT sau, dacă se poate, la Preşedintele României. Vă imaginaţi ce-ar fi fost la gura “băieţilor veseli“ dacă picam în capcana de a lua eu sau CSAT decizii legat de arhiva SIPA în locul Ministrului Justiţiei? Ar fi fost ilegal şi ar fi dat ocazia “binevoitorilor” să ţipe că eu am copiat arhiva. Nu mai vorbim cum ei, guralivii, ar fi fost “siguri” că eu organizez şantajarea judecătorilor şi procurorilor cu documente din arhiva SIPA. Aşa că, băieţi, vă rog, cântaţi la altă masă”, a adaugă Băsescu. 

Fostul președintemai spune că „în vrednicia lor propagandistică, “băieţii veseli“ afirmă că mapa profesională a unui magistrat este totuna cu dosarul SIPA, ceea ce este o minciună”.

Lista persoanelor care au vizitat arhiva SIPA a fost publicată joi pe site-ul Ministerului Justiției.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri