T. Stolojan: N-am avut un răspuns cum trebuie din partea Preşedinţiei la OUG privind renunţarea la doctorate

Data publicării:
stolojan digi

Executivul a adoptat recent un act normativ ce permite renunţarea la titlul de doctor. Asta după ce premierul Victor Ponta anunţase anterior că renunţă la acest titlu.

Întrebat cum vede coabitarea dintre preşedintele Klaus Iohannis şi premierul Victor Ponta, europarlamentarul a spus că primul-ministru şi preşedintele trebuie să coopereze. 

Indiferent ce relaţie ai, personală sau de partid, ideologică, cu un prim-ministru, primul-ministru cu preşedintele trebuie să coopereze. Problema este însă că preşedintele având ultimul cuvânt în materie de legislaţie, sigur şi acela limitat, are şi trebuie să aibă obligaţia de a lua poziţie oricând apare o încălcare a unor norme dacă vreţi şi morale, aşa cum s-a întâmplat de exemplu cu această Ordonanţă prin care primul-ministru poate renunţa la titlul de doctor, fără nici un fel de consecinţă şi unde, din păcate, cred că n-am avut un răspuns cum trebuie din partea Preşedinţiei, până în prezent”, a declarat Theodor Stolojan la rfi.ro.

Ministrul Cîmpeanu: V. Ponta trebuie să facă cerere de renunţare la titlul de doctor, iar ministerul va lua act 

KLAUS IOHANNIS: Președintele trebuie să aibă curajul să nu comenteze absolut tot

Întrebat de ordonanța de urgență legată de renunțarea la doctorat a premierului Victor Ponta, acesta a spus că nu va comenta subiectul în media. „Președintele trebuie să aibă curajul să nu comenteze absolut tot. Trebuie să dea mesaje de încurajare. Despre ordonanță se poate povesti foarte mult. Niciodată nu am fost de acord că trebuie să dăm acte normative pentru o persoană. Nu este treaba președintelui să dea comentarii pe ordonanțe de urgență decât atunci când ajung la promulgare”, a comentat președintele Klaus Iohannis. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri