T. Toader îi răspunde lui Iohannis: Sunt mândru de calitatea de profesor, îmi ţin cursurile în continuare

Data publicării:
klaus iohannis tribuna presidency

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, i-a dat replica preşedintelui Klaus Iohannis, care l-a criticat pentru "abordarea de profesor”, Toader spunând că predă în continuare şi că este mândru că are această calitate.

”Eu sunt mândru cu această calitate. Lunea eu îmi ţin cursurile în mod normal. Ca rector, sunt suspendat pe durata mandatului de ministru al Justiţiei. Ministrul Justiţiei nu are misiunea de a comenta afirmaţiile altui demnitar”, a mai spus Tudorel Toader, referindu-se la criticile preşedintelui Iohannis.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, marţi seară, că ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a confundat poziţia de acum cu aceea de profesor universitar, spunând că abordarea acestuia a fost una inadecvată pentru că, dacă constata că ceva nu este bine reglementat prin lege trebuia să vină cu un act să corecteze.

"Domnul ministru Tudorel Toader a confundat poziţia domniei sale de acum cu poziţia de profesor universitar sau de rector pe care a avut-o înainte. Dacă vorbim teoretic, sigur, se poate purta o discuţie pe competenţele de contencios şi legat de care de ce se ocupă (...) E adevărat că se poate purta această discuţie, dar domnul Tudorel Toader nu este profesor universitar în acest moment, ci ministru, iar din această poziţie dacă a constatat că anumite lucruri nu sunt clarificate bine trebuia să vină cu un act prin care să corecteze, de exemplu, Codul de Procedură Civilă", a declarat Klaus Iohannis, întrebat despre declaraţiile ministrului Justiţiei potrivit cărora legalitatea unei hotărâri de guvern este verificată de judecător, ci nu de procuror.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri