Tăriceanu a renunțat la ideea de a-și face partid pentru a nu diminua scorul PNL la europarlamentare

Data publicării:
tariceanu la jds-1

Invitat la emisiunea „Jurnalul de Seară” de la Digi24, preşedintele Senatului a explicat că drumul Partidului Naţional Liberal este alături de PSD în USL. Acesta a reiterat necesitatea refacerii alianţei, dacă liberalii nu vor să ajungă „în braţele lui Traian Băsescu”.

În ceea ce priveşte candidatura sa la prezidenţiale, Călin Popescu Tăriceanu nu a exclus complet această posibilitate, dar spune că decizia o va lua mai târziu.

„Voi lua decizia în funcție de ce voi reuși să fac. Fără o coagulare a unor forțe politice în România, azi niciun lider politic nu își poate imagina să câștige alegerile”, consideră președintele Senatului.

În opinia sa, PNL nu are „n” opțiuni. „Are opțiunea actuală, de partid de opoziție, care se duce încet- încet și cade în final în brațele lui Traian Băsescu, care abia așteaptă. Și cealaltă opțiune e de a reface USL”, a declarat Călin Popescu Tăriceanu la Digi24.

El spune că situația actuală și evoluția PNL nu îl lasă indiferent. Fostul liberal a repetat că are surse în partid care îi confirmă o nemulțumire crescândă la adresa conducerii, pe fondul unor sondaje interne care ar indica rezultate slabe la alegerile europarlamentare.

„Diminuarea șanselor la alegerile pentru Parlamentul European m-a determinat să renunț la crearea unui partid care să se implice în campania electorală”, a arătat fostul liberal.

Călin Popescu Tăriceanu a demisionat din PNL la puțin timp după ruperea USL, la sfârșitul lunii februarie, și a anunțat că își va face un nou partid. Ulterior, a lansat Platforma Economică Liberală, un proiect-program politic care își propune să coaguleze punctele de vedere liberale.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri