Tăriceanu: Aceeaşi configuraţie politică va propune viitorul premier

Data actualizării: Data publicării:
tariceanu - fbb

Călin Popescu Tăriceanu a declarat că aceeaşi configuraţie politică va propune viitorul premier. El a răspuns astfel unei întrebări legate de posibilitatea ca preşedintele Klaus Iohannis să numească un premier din afara coaliţiei PSD – ALDE.

„Am prezentat două documente, unul mai amplu de analiză a modului în care s-a îndeplinit programul de guvernare şi unul de sinteză de 16 pagini.

Cantitativ sunt dintr-un total de 390 de măsuri 260 care nu sunt implementate, abordate.

Calitativ, sunt proiecte importante care ar fi trebuit demarate şi nu au fost pornite. El a spus că, din totalul de peste 390 de măsuri, 260 nu sunt abordate şi că sunt proiecte importante care ar fi trebuit demarate si nu sunt îndeplinite, între care a menţionat înfiinţarea Fondului suveran de dezvoltare şi faptul că Legea salarizării ar fi trebuit corelată cu o reformă importantă a principalelor servicii publice.

Am votat retraregarea sprijinului politic pentru guvernul Grindeanu.

Miniştrii ALDE sunt cu demisiile scrise la purtător, mi le-au înaintat mie.

Trebuie văzută care e soluţia pentru criza politică.

Rezultatul votului din decembrie 2016 a dat o configuraţie în Parlament care nu s-a schimbat, aceeaşi configuraţie politică urmează să dea şi următorul guvern, e aceeaşi majoritate bazată pe PSD şi ALDE.

Am făcut evaluarea miniştrilor noştri, evaluările nu indică o lipsă de performanţă a lor”, a declarat Tăriceanu.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri