Tăriceanu, despre conturile ALDE: Daniel Constantin a încercat să le blocheze

Data publicării:
daniel constantin calin popescu tariceanu alde facebook 17 07 2015

Co-preşedintele ALDE Călin Popescu Tăriceanu a declarat că omologul său de la conducerea partidului a încercat să blocheze conturile formaţiunii, iar întrebat dacă mai are acces la ele a spus că, în calitate de preşedinte de partid, nu se ocupă de conturi.

daniel constantin calin popescu tariceanu alde facebook 17 07 2015

”A încercat să le blocheze. Ce aţi aflat, ce a apărut în presă nu pot să vă confirm. Hai să zicem că a încercat”, a declarat Călin Popescu Tăriceanu întrebat despre situaţia conturilor ALDE.

Chestionat în continuare dacă el are în acest moment acces la conturi, Tăriceanu a evitat un răspuns clar.

”Eu, ca preşedinte al partidului, nu mă ocup de conturile partidului asta ca să fie clar. Nu e treaba preşedintelui partidului”, a replicat el.

Co-preşedintele ALDE Daniel Constantin a blocat conturile formaţiunii după ce conducerea partidului a decis retragerea sprijinului politic şi demiterea sa din Guvern, urmând ca sumele să nu poată fi accesate până la clarificarea în instanţă a situaţiei.

Potrivit unor surse din ALDE, Daniel Constantin a notificat banca la care formaţiunea are deschise conturi spunând că există un proces pe rol, iar reprezentanţii unităţii financiare au decis că până la clarificarea situaţiei sumele nu vor putea fi accesate de nimeni din partid.

”Da, vă confirm că în situaţia de faţă conturile nu se pot folosi până la clarificarea juridică în instanţă”, a declarat Daniel Constantin pentru News.ro.

Potrivit surselor citate, s-a ajuns în această situaţie după ce Daniel Constantin a contestat la Tribunalul Bucureşti decizia Delegaţiei Permanente a ALDE de organizare a Congresului în luna aprilie.

”S-a ajuns la o situaţie de blocaj până când se va soluţiona juridic. Săptămâna viitoare sunt primele termene date de Tribunal. Dacă vom câştiga, atunci se va suspenda congresul şi situaţia cu conturile rămâne blocată. Dacă nu vom câştiga, ei vor organiza congres, dar după congres se vor duce la tribunal să înregistreze noul statut şi noua conducere. Ele nu vor fi validate, pentru că e un proces pe rol”, au declarat surse din ALDE, apropiate lui Daniel Constantin, pentru News.ro.

Potrivit acestora, Tribunalul va judeca săptămâna viitoare termenul pe fond la contestaţia depusă de Daniel Constantin împotriva deciziei Delegaţiei Permenanete. Tot săptămâna viitoare, magistraţii vor decide dacă vor da sau nu o ordonanţă preşedinţială de suspendare a hotărârii de organizare a Congresului.

”Dacă se obţine ordonanţa preşedinţială, se suspendă deciziile Delegaţiei Permanente şi nu se poate organiza Congres. Dacă nu se suspendă, oricum se judecă pe fond în mai multe termene şi, până la terminarea procesului pe fond, nu se poate înregistra noua conducere. Şi asta va dura câteva luni de zile. Câteva luni de zile în care conturile rămân blocate şi funcţionarea partidului practic e blocată”, au mai declarat sursele citate pentru News.ro.

În conturile bancare ale ALDE sunt virate subvenţia lunară acordată de către Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) partidelor parlamentare, dar şi cotizaţiile membrilor şi donaţiile din partea persoanelor fizice şi juridice. În luna martie, AEP a virat către ALDE suma de 268.547 lei, în vreme ce în ianuarie şi februarie a tranferat câte 82.000 de lei.

Delegaţia Permanentă a ALDE a decis pe 19 martie convocarea Congresului partidului, în cadrul căruia urmează să fie aleasă noua conducere a formaţiunii, pentru data de 21 aprilie. Daniel Constantin a declarat că Delegaţia Permanentă a fost convocată nestatutar şi a anunţat că va contesta în instanţă decizia de convocare a Congresului.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri