Tăriceanu, despre posibilitatea ca Dragnea să fie prim-ministru: Şi în Franţa un fost premier condamnat candidează

Data publicării:
tariceanu ALDE Facebook

Liderul ALDE Călin Popescu Tăriceanu a declarat marţi – întrebat dacă doreşte să fie premier, în condiţiile în care Liviu Dragnea nu ar putea candida din cauza condamnării - că şi în Franţa un fost prim-ministru care a primit o sentinţă de un an şi 6 luni cu suspendare ar putea deveni preşedinte, informează News.ro.

tariceanu ALDE Facebook

Călin Popescu Tăriceanu a fost întrebat, într-o emisiune televizată, dacă are în plan să ocupe funcţia de prim-ministru, dacă PSD şi ALDE vor câştiga alegerile, în condiţiile în care Liviu Dragnea şi Victor Ponta ar fi excluşi din ecuaţie din cauza problemelor în justiţie. Liderul ALDE a spus că tocmai citea presa franceză, în care se vorbea despre fostul premier Alain Juppe, condamnat la 18 luni de închisoare cu suspendare pentru abuz în serviciu, care are şanse la următoarele alegeri să devină viitorul preşedinte al Franţei.

„Astăzi citeam o ştire, cu privire la Alain Juppe, fostul prim-ministru al Franţei. Nu ştiu dacă ştiţi că a fost condamnat la un moment dat, da? Nu mai era prim-ministru, în anii 2000, a fost condamnat, un an şi ceva nu a mai apărut în spaţiul public. Şi-a dat şi demisia din funcţia de primar al Bordeaux. După aceea a candidat la următoarele alegeri, a fost ales cu brio primar al Bordeaux şi astăzi este în poll position pentru a deveni candidatul dreptei pentru preşedinţia Franţei”, a spus Tăriceanu.

Fostul premier a spus că citeşte frecvent presa franceză, dar nu a găsit referiri la vechile problemele penale ale lui Juppe.

„Nu am văzut în întreaga presă franceză (...) vreo referire la această chestiune, aşa încât...” a spus Tăriceanu.

El a adăugat că a avut multe discuţii cu Liviu Dragnea pe tema rezultatului alegerilor parlamentare, însă nu a precizat la ce concluzii au ajuns cei doi lideri cu privire la funcţia de premier. „Să ajungem noi acolo, să câştigăm alegerile şi o să vedem, o să găsim o formulă”, a spus Călin Popescu Tăriceanu.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri