Tăriceanu despre propunerea PSD la Justiție: „Pare o soluție bună”

Data actualizării: Data publicării:
alde tariceanu constantin 09 09 2015

La încheierea ședinței coaliției de guvernare, co-președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a arătat că, deși ar fi vrut ca Executivul să conțină doar miniștri politici, soluția propusă de PSD, de a avea un ministru tehnocrat la Justiție, „pare o soluție bună”. Tăriceanu spune, totodată, că nu se pune problema înlocuirii lui Toma Petcu de la șefia Ministerului Energiei.

alde tariceanu constantin 09 09 2015

Rămân la convingerea mea că un Guvern politic trebuie să aibă în exclusivitate miniștri politici, dar soluția pe care a propus-o PSD mi se pare o soluție bună”, a declarat Tăriceanu, invocând și tensiunile din societate generate de scandalul OUG 13.

Co-președintele ALDE a refuzat însă să confirme dacă la ministerul Justiției va fi numit, așa cum s-a comunicat pe surse, fostul judecător al Curții Constituționale Tudorel Toader.

Co-liderul ALDE Daniel Constantin s-a mulțumit să arate, referindu-se la propunerile pe care PSD le va face la Justiție și Mediul de afaceri, că sunt „propuneri foarte bune, care vor eficientiza activitatea Guvernului”.

Întrebat despre situația ministrului Energiei, Toma Petcu, a cărui înlocuire ar fi fost cerută, potrivit unor surse, de premierul Grindeanu și președintele PSD, Liviu Dragnea, Tăriceanu a fost categoric: „Nu avem de ce să discutăm situația de la Ministerul Energiei. Deocamdată, ministrul Toma Petcu este sub tratament, a fost și spitalizat. Astăzi, voi avea o întâlnire cu el pentru a discuta probleme legate de domeniul energetic”.

Cât despre ședința de astăzi a coaliției la guvernare, co-liderul ALDE Daniel Constantin a confirmat că astfel de întâlniri vor fi frecvente și au rolul de a controla activitatea Guvernului Grindeanu. „Regulamentul pe care l-am propus acum două săptămâni a început să funcționeze. Vom avea întâlniri periodice. Deciziile importante pentru țară pe care le ia Guvernul trebuie să treacă prin această ședință a coaliției. Cred că coaliția va începe să funcționeze mult mai bine”, a declarat Constantin.

Acum două săptămâni, la semnarea Regulamentului de funcționare a coaliției la guvernare, ministrul Mediului preciza: „Eu şi o parte din colegii mei din ALDE am simţit nevoia să avem ceea ce cred că toţi gândeam, să avem aşternut pe hârtie un Regulament prin care să spunem foarte clar cum se întâlneşte coaliţia de guvernare, din cine este formată, cum se iau deciziile, cine semnează procesele-verbale pe baza cărora acţionăm la nivelul Legislativului şi la nivelul actului de guvernare”. Anterior, pe surse, a fost transmisă informația că liderii ALDE ar fi nemulțumiți de faptul că doar președintele PSD, Liviu Dragnea, avea un cuvânt de spus în privința acțiunilor Cabinetului Grindeanu.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri