Tăriceanu îl apără pe Toader: Nu trebuie să judecăm noi

Data actualizării: Data publicării:
tariceanu la senat

În flagrantă contradicție cu partenerii din PSD, președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, declară că nu parlamentarii trebuie să „judece” activitatea ministrului Justiției, atât în ceea ce privește concluziile raportului de evaluare a procurorilor-șefi, cât și proiectele de modificare a Codurilor penale, prezentate astăzi.

tariceanu

Cred că are, așa cum a spus și prim-ministrul, toată libertatea de acțiune în domeniul pe care îl păstorește”, a declarat Tăriceanu, reporterului Digi24.

Întrebat dacă este de acord cu concluziile raportului de evaluare a activității procurorului general și procurorului-șef al DNA, co-liderul ALDE a precizat: „Eu cred că raportul este important prin faptul că subliniază, încă o dată, din partea ministrului Justiției, după decizia Curții Constituționale, acolo unde DNA a acționat greșit, neconstituțional. A explicat foarte bine, pe înțelesul tuturor, astfel încât astfel de lucruri să nu se mai petreacă”, a continuat Tăriceanu. Acesta a mai spus că apreciază raportul prezentat de Tudorel Toader drept „foarte util” și „un avertisment serios”.

Întrebat dacă concluziile raportului ar fi trebuit să reflecte mai bine conținutul documentului, Tăriceanu a răspuns tranșant: „Nu trebuie să judecăm noi ce trebuia să facă ministrul, dacă vrem să respectăm separația puterilor în stat, cred că acesta este un bun exemplu. Noi, Parlamentul, trebuie să respectăm rolul pe care îl are Executivul”.

Cât despre proiectele lui Tudorel Toader de modificare a legislației, co-liderul ALDE a precizat că, în momentul în care pachetul de legi va veni la Parlament, „sigur vom avea o discuție, dacă domnia sa consideră”.

De remarcat contradicția uriașă dintre poziția lui Tăriceanu și cea a PSD, manifestată de ex-ministrul Justiției Florin Iordache. Acesta s-a declarat deranjat de faptul că proiectul de modificare a Codurilor penale nu a fost prezentat de Tudorel Toader coaliției PSD-ALDE și că ministrul nu a prevăzut un prag pentru abuzul în serviciu. „Altfel, ne trezim cu un proiect pe care noi să nu-l susținem. Ce facem, trântim proiectele Guvernului?”, a declarat Iordache.

Subiectul Toader-modificarea Codului penal va fi abordat și în ședința Comitetului Executiv al PSD de la Sinaia.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri