Tăriceanu, despre vizita la Guvern: Am făcut trafic de influență pentru o țară, pentru R. Moldova

Data actualizării: Data publicării:
tariceanu zambeste adolescentin - digi24

Președintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu a declarat că prin vizita făcută miercuri la Guvern a făcut trafic de influență pentru Republica Moldova și i-a propus premierului Sorin Grindeanu ca ajutoarele pe care România le acordă acestei țări să nu mai fie prin bani direcționați fără o destinație precisă, ci numai pentru susținerea unor proiecte concrete, relatează Agerpres.

tariceanu zambeste adolescentin - digi24

Am fost să fac trafic de influență. Am vorbit cu domnul prim-ministru Grindeanu... Mă denunț în direct, da. Am făcut trafic de influență pentru o țară, pentru Moldova. I-am spus primului ministru că eu consider că Parlamentul, împreună cu Guvernul — însemnând primul ministru, ministrul de Externe — trebuie să facem o analiză foarte serioasă a modului în care ne articulăm acțiunea de sprijinire a Moldovei de a-și continua drumul pro-european în contextul politic actual din Moldova, pe care îl cunoaștem, în contextul alegerii unui președinte care este vădit anti-european și anti-NATO și cred că este nevoie de o corelare a eforturilor noastre — Parlamentul cu partea de diplomație parlamentară, Guvernul cu sprijinul concret”, a spus Tăriceanu la un post de televiziune.

El a explicat că, până în prezent, prin acordarea de sume de bani, Români a arătat că sprijină Republica Moldova, dar, în continuare, ajutoarele trebuie să se concretizeze doar în proiecte.

Și sunt de părere că, în continuare, în loc să acordăm sume de bani către bugetul Moldovei, dar fără o destinație precisă, așa cum s-a întâmplat... Decizia luată de Guvernul Ponta, pe care nu vreau să o critic, eu cred că a fost o decizie foarte bună, de a sprijini Moldova, de a arăta cetățenilor că România este un sprijin pentru Moldova. De acum înainte cred că ar fi preferabil să mergem pe proiecte concrete cum sunt: autobuzele școlare care s-au dat acum; gazoductul; sau să luăm exemplul americanilor care au făcut o porțiune de... nu știu dacă șosea, sau autostradă, sau drum modern. Deci lucruri de acestea, care să se poată identifica foarte bine cu ajutorul pe care-l dăm. Cum este, de exemplu, tot decisă de Guvernul Ponta, renovarea grădinițelor în Moldova. Am fost suficient? E complet denunțul?”, a adăugat Tăriceanu.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri