Tăriceanu: Este corect ca agenda unui guvern să o facă strada?

Data publicării:
160805_tariceanu_ICCJ_04_INQUAM_Octav_Ganea

Călin Popescu-Tăriceanu spune că reprezentativitatea celor care au protestat faţă de ordonanţele privind graţierea şi modificarea codurilor penale este redusă în raport cu cei care au votat la alegerile din 11 decembrie. Preşedintele Senatului l-a acuzat pe preşedintele Klaus Iohannis că neagă ordinea constituţională.

160805_tariceanu_ICCJ_04_INQUAM_Octav_Ganea
FOTO: INQUAM - Octav Ganea

”Sunt foarte respectuos cu dreptul cetăţenilor de a manifesta în stradă. Singura chestiune la care vreau ca toţi să reflectăm este legitimitatea şi reprezentativitatea. Este corect ca agenda unui guvern să o facă strada? (...) Poate să fie şi 100.000 de persoane. Care este reprezentativitatea unei asemenea manifestaţii?”, a declarat Călin Popescu-Tăriceanu, la un post de televiziune, citat de News.ro.

El l-a acuzat pe preşedintele Iohannis că se află în campanie electorală încercând să răstoarne rezultatul alegerilor parlamentare din 11 decembrie. ”Este foarte periculos ce face preşedintele. Neagă ordinea constituţională punânu-se în mijlocul uneor manifestanţi. Astfel se înfrânge ordinea de drept, firească (...) Dăm o valenţă hipertrofiată manifestaţiei de stradă”, a apreciat Popescu-Tăriceanu.

Peste 20.000 de persoane au manifestat, duminică, în Bucureşti împotriva adoptării celor două ordonanţe de urgenţă din justiţie. Preşedintele Iohannis li s-a alăturat, timp de câteva minute. Alte zecii de oameni au ieşit în stradă în mai multe oraşe din ţară.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri