Tăriceanu insistă pentru o candidatură comună PSD-ALDE

Data actualizării: Data publicării:
Călin Popescu Tăriceanu, președintele Senatului
Foto: InquamPhotos/George Călin

Preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăricenu, a declarat marţi, după şedinţa conducerii ALDE, că o candidatură cu şanse de succes ar fi o candidatură comună. „În ceea ce mă priveşte există o favorabilitate de 90% în rândul respondenţilor care votează PSD-ul.”, a spus Tăriceanu. Conform sondajelor comandate de ALDE, majoritatea electoratului celor două partide ar prefera un candidat comun.

Discuţia despre candidatul la alegerile prezidenţiale va avea loc în coaliţie după data de 20 iulie, după ce sunt finalizate sondajele de opinie. În cazul în care social democraţii decid să meargă pe mâna unui candidat propriu la alegerile prezidenţiale, Tăriceanu va candida din partea ALDE.

„Vom decide întâi separat şi dacă va fi cazul, împreună despre o candidatură. ALDE îşi propune să reprezinte un anumit electorat, lucru care pe mine mă obligă să îmi depun această candidatură pentru a reprezenta acest electorat care are o viziune liberală.”, a mai spus Tăriceanu.

Nu este exclusă nici varianta unei candidaturi comune PSD-ALDE-Pro România, după ce fostul premier Victor Pona a lansat această propunere, însă cu această variantă ar trebui să fie de acord şi PSD.

„Am apreciat că ar fi cea mai bună formulă a unei candidaturi comune PSD-ALDE-Pro România, dar acest lucru nu trebuie agreat doar între mine şi domnul Ponta, trebuie agreat în trei.”, a precizat preşedintele ALDE.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri