Tăriceanu, nemulţumit: Ar trebui să venim din vacanţă pentru buget

Data actualizării: Data publicării:
tariceanu - fbb

Liderul ALDE Călin Popescu Tăriceanu a declarat în Senat, că data de 11 decembrie aleasă pentru organizarea alegerilor parlamentare vine cu "mai multe inconveniente", având în vedere că în a doua jumătate a lunii lumea e mai preocupată "de sărbători şi de cadouri", iar parlamentarii vor trebui chemaţi din vacanţă pentru a dezbate bugetul.

tariceanu - fbb

Tăriceanu susţine că organizarea alegerilor pe 11 decembrie ar putea duce la creşterea absenteismului.

"Democraţia participativă pe care o avem suferă, în ultima perioadă, printr-un nivel ridicat de absenteism. Cu cât mergem mai înspre iarnă, cu atât nivelul de absenteism va fi mai mare din cauza condiţiilor meteorologice", spune şeful Senatului.

El adaugă că sunt şi probleme de natură legală şi constituţională referitoare la constituirea Parlamentului şi alcătuirea programului şi coaliţiei de guvernare, pentru că procesul va dura, ceea ce va duce la un program de lucru care să se întindă înspre sărbători.

"Bănuiesc că va fi o coaliţie şi niciun partid nu va reuşi să obţină o majoritate absolută. Aşadar, o să ne trezim într-o perioadă foarte proastă, bănuiesc că între Crăciun şi Anul Nou, cu lucruri foarte importante, care necesită, în mod normal, o analiză profundă şi nu o negociere în pripă. În România, în a doua parte a lunii decembrie, lumea e mai mult preocupată de sărbători şi de cadouri, ori noi avem de discutat lucruri importante care au ecou, reverberaţii şi consecinţe pe termen lung - patru ani", a spus Tăriceanu, într-o declaraţie susţinută în Senat.

Şeful ALDE aduce în discuţie şi problema bugetului, care "necesită un efort serios, consistent", şi care se va tranşa abia în ianuarie, când este vacanţă parlamentară.

"Sigur că putem să convocăm sesiune extraordinară şi bănuiesc că aceasta va fi soluţia. Cred că ajungem la diverse formule care ies din cadrul normal numai pentru că, prin HG care s-a dat, premierul pare să încerce să facă pe plac PNL", spune Tăriceanu.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri