Tăriceanu revine la atac împotriva lui Băsescu

Data publicării:
tariceanu-1

 

'Nici în prezent și nici în viitor, numele meu sau al ALDE nu se va asocia în vreo construcție politică cu Traian Băsescu, așa cum insinuează o serie de politruci dornici să inducă derută în electorat. Noi, liberalii, nu putem uita cum a fost umilită voința majorității poporului român, când votul său zdrobitor exprimat la Referendumul de demitere din 2012 a fost anulat în mod mai mult decât suspect printr-o erată a Curții Constituționale'', arată președintele Senatului.

El îl consideră pe Băsescu ''părintele care a crescut statul mafiot timp de două mandate''.

Tăriceanu afirmă că ''același personaj se prezintă în mod ipocrit ca un apărător al Justiției și al statului de drept, în contradicție flagrantă cu autodenunțul său public făcut nu demult la un post de televiziune. Același personaj încearcă să treacă PMP de pragul electoral, nu pentru a contribui la binele comunității. A avut destul timp ca președinte și rezultatele s-au văzut. Reamintesc naivilor care l-au urmat în PMP că Băsescu și-a „ucis” toți colaboratorii după ce s-a folosit de ei în propriul interes. În realitate, Băsescu vrea să-și creeze un instrument politic cu care să-și negocieze conform cutumelor statului mafiot propria libertate și a apropiaților săi și cu care, alături de dosarele SRI cu care a plecat de la Cotroceni, să șantajeze și să amenințe, așa cum se vede din ce în ce mai des în spațiul public''.

}n acela;i comunicat, fostul premier mai anunță că ALDE se va alia în perspectiva alegerilor cu PSD, în opinia sa, PMP urmând să se asocieze cu PNL.

Declarația lui Călin Popescu Tăriceanu survine unei serii de comentarii care indicau o apropiere, în perspectiva formării Guvernului, între PMP și ALDE. Cele două formațiuni au participat, împreună cu PSD, la formarea majoprităților în cinci județe după alegerile locale din iunie.

De asemenea, Tăriceanu și Băsescu au avut declarații în ultimele două luni care sugerau o reevaluare a relațiilor dificile care au marcat ultimii 11 ani.

Comunicatul semnat de președintele ALDE apare, însă, și după ce PMP a decis că nu va colabora cu PSD pentru formarea majorității la Consiliul general al Bucureștilor, unde primarul Gabriela Firea nu are în acest moment susținere, sprijinindu-se doar pe voturile PSD și ALDE.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri