Proiectul lui Tăriceanu privind „adevăratul stat de drept”

Data actualizării: Data publicării:
tariceanu - fbb

Președintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, a făcut marți un apel la dialog, anunțând că lansează inițiativa denumită „România dialogului”, informează Agerpres.

tariceanu - fbb

Potrivit acestuia, primele dezbateri vor viza teme legate de Justiție.

„Amploarea problemelor cu care ne confruntăm pe de o parte, respectul pentru punctul de vedere al celorlalți, indiferent că sunt cei care manifestează în stradă, opoziția, societatea civilă în general, mă obligă să fac o amplă invitație la dialog. Voi lansa o inițiativă care se va numi 'România dialogului' și care va trebui, împreună cu toți cei care sunt interesați — instituții ale statului, partide politice, mediul academic, patronate, să încercăm să deslușim care sunt problemele cu care ne confruntăm și ce soluții găsim pentru rezolvarea lor. Având în vedere că în aceste zile discuția publică a fost animată și axată în special pe subiecte legate de domeniul Justiției, voi începe la acest dialog să discutăm aceste probleme”, a spus președintele Senatului.

Călin Popescu-Tăriceanu a subliniat faptul că va prezenta propunerea sa conducerii Senatului, în următoarea ședință de Birou Permanent, dorind ca dialogurile să se desfășoare sub egida Parlamentului.

„Responsabilitatea pe care o avem cu toții, cei care avem poziții importante în stat, ne obligă să găsim soluțiile cu care unim societatea, asigurăm coeziunea socială și nicidecum vrem să adâncim dezbinarea. În proxima ședință a Biroului permanent al Senatului voi detalia propunerea pe care am prezentat-o acum și cu anumite chestiuni să zicem mai tehnice în așa fel încât ea să poată să capete concretețe și, bineînțeles, acest dialog să fie organizat sub auspiciile Parlamentului, care este singura instituție democratică aleasă a statului”, a mai spus Călin Popescu-Tăriceanu.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri