Tensiuni în ALDE, tinerii pleacă: „Politicienii penali promovaţi de Tăriceanu ne compromit viitorul". Dezmințiri de la partid

Data actualizării: Data publicării:
Calin Popescu Tariceanu, la Jurnalul de seara (2)

Mai mulţi tineri din ALDE au anunţat că îşi dau demisia după atacul dur lansat de Călin Popescu Tăriceanu la adresa DNA. Liderii organizației de tineret a formațiunii politici au denunțat politica „anti-justiție” dusă de partid și l-au acuzat pe liderul ALDE că promovează politicieni „penali”. Pe de altă parte, un comunicat al formațiunii dezminte informațiile transmise în cursul dimineții și spun că este vorba despre o „diversiune” pentru care vinovați se fac liberalii.

ACTUALIZARE. Plecările tinerilor din ALDE au fost dezmințite printr-un comunicat de presă semnat de Ioana Ciupe, copreședinte al organizației de internet a partidului.

Aceasta spune că anunțul făcut în cursul dimineții este o „diversiune” a PNL și că numele a două persoane din conducerea TLDE au fost folosite pentru a transmite informații false. Mai mult, cei care au trimis comunicatul ar fi creat o adresă de e-mail fals, arată Ioana Ciupe.

Comunicatul ALDE:

Disperarea PNL de a ataca pe orice cale Alianța Liberalilor și Democraților s-a transformat într-o acțiune mai mult decât ridicolă. Campania electorală PNL-istă a devenit, din cauza lipsei unor valori autentice ale acestui partid, un atac grosolan la adresa adversarilor politici.

Astăzi, numele a două persoane din conducerea TLDE – Elena Alecu și Andrei Timiș - au fost folosite pentru a se transmite un comunicat de presă, în care au fost prezentate informații false și a fost lansat un atac virulent la adresa conducerii partidului.

Pe această cale, Elena Alecu, care în prezent este președintele organizației TLDE Sector 3 și vicepreședinte la nivel național al Tineretului Liberalilor și Democraților (TLDE), dezminte informațiile false trimise presei și acuză faptul că numele ei a fost folosit cu rea intenție.

ALDE este singurul partid care reprezintă adevăratele valori liberale în care cred cu tărie. Îmi pare rău că numele meu a fost folosit în această dezinformare de presă și sunt pur și simplu revoltată de tot ceea ce s-a scris. Este un atac murdar atât la adresa partidului pe care eu îl susțin, cât și la adresa conducerii ALDE. Am rămas surprinsă că acest comunicat fantomă a fost dat și în numele meu și îmi pare rău că nu am putut să-mi exprim punctul de vedere înainte de a fi publicat falsul comicat”, declară Elena Alecu.

TLDE consideră că acest comunicat de presă este o diversiune a PNL din următoarele motive:

1. Andrei Timiș a fost membru al BPN TLDE, însă de aproximativ un an nu a mai activat în partid, motiv pentru care a fost exclus din ALDE de câteva luni.

2. comunicatul de presă care a ajuns la reprezentanții mass-media a fost trimis de pe o adresă de gmaial, special creată pentru a induce în eroare opinia publică și pentru a crea falsa impresie de autenticitate;

3. adresa de email comunicaretlde@gmail.com nu a aparținut niciodată organizației TLDE;

4. comunicatul de presă nu are antetul TLDE.

Prin această intoxicare de presă, Andrei Timiș, fostul membru al organizației de tineret a ALDE s-a transformat în coada de topor a PNL-ului.

În ultima perioadă, câțiva foști membri ALDE, nemulțumiți că nu se mai află în funcții de conducere și nici nu se regăsesc pe listele candidaților pentru alegerile parlamentare, au ales calea delațiunii publice sperând poate să obțină funcții în alte partide.


 

Liderii organizației de tineret a partidului au anunțat, luni dimineață, că părăsesc ALDE deoarece „politicienii penali” promovați de Călin Popescu Tăriceanu le „compromit viitorul”. De asemenea, aceștia au criticat politica „anti-justiție” dusă de partid.

Liderii tineretului ALDE părăsesc partidul: Politicienii penali promovaţi de preşedintele Tăriceanu ne compromit viitorul. Vrem să facem politică liberală, nu politică anti-justiție

Am ales să facem politică liberală pentru că avem convingerea fermă că liberalismul e doctrina potrivită generaţiei noastre, care îmbină în mod perfect libera iniţiativă, respectarea drepturilor şi promovarea valorile autentice. Am ales să facem politică liberală în ALDE, crezând că un fost premier liberal, singurul premier liberal postdecembrist, un om politic declarat liberal încă de la începutul anilor `90 va face o politică pe care ne-o dorim cu toţii.

Ne-am înșelat. Am fost înșelaţi.

Din fruntea Partidului Alianţei Liberalilor şi Democraţilor, domnul Călin Popescu Tăriceanu nu face politică liberală. Face politica de cadre a penalilor invitaţi să preia partidul și să ocupe funcțiile-cheie. Listele partidului, aşa cum încep ele să se contureze, demonstrează că toată munca noastră din ultimul an, toate procentele – puţine sau multe, după caz – pe care am reuşit să le strângem la alegerile locale, toate eforturile noastre puse exclusiv în slujba ALDE se află acum la dispoziția urmăriților penal, a trimișilor în judecată și a condamnaților cu care Călin Popescu Tăriceanu a populat acest partid.

Suntem tineri care vor să facă politică. Politică liberală, nu politică anti-justiție. ALDE, un proiect politic început frumos, a devenit în ultimele luni colacul de salvare pe care Călin Popescu Tăriceanu îl aruncă celor certați cu legea, cu aprobarea tacită a lui Daniel Constantin.

Noii ”colegi de partid” excluși de peste tot și recuperați de Tăriceanu nu fac decât să confirme eticheta de partid al penalilor. Iar noi, convinși că rolul generației noastre e să facem politică respectând legea, nu putem accepta asocierea cu personaje toxice pentru România. Iar pentru că partidul nu se poate schimba, iar fiecărei critică președintele Tăriceanu îi răspunde cu o excludere, am decis să părăsim ALDE.

Vom face politică liberală, nu politică penală, au transmis liderii tineretului ALDE, Elena Alecu și Andrei Timiș.

Tăriceanu: Șefa DNA, la vânătoare de oameni

Călin Popescu Tăriceanu a declarat că Laura Codruţa Kovesi vrea să elimine din jocul politic anumite persoane,iar pentru asta scoate dosare pe bandă rulantă în preajma campaniilor electorale. Aşa și-a explicat al doilea om în stat decizia de a cere colegilor săi din Parlament să nu se mai pronunţe asupra solicitărilor DNA, până la alegeri.

Vrea să scoată din joc actori politici. Din declarațiile pe care le văd pe care le face, nu numai că a devenit un actor politic, ea și-a fixat o țintă, că i-a dat-o cineva că a luat-o singură e o problemă gravă. Nu are dreptul să facă vânătoare de oameni în România, ce face acum”, a spus liderul ALDE.

Anterior, președintele Senatului a făcut apel la politicieni să voteze împotriva cererilor DNA. 

„Fac un apel către parlamentarii din ambele Camere să refuze a se mai pronunța în vreun fel până la finalul legislaturii asupra cererilor venite de la DNA. Dacă dosarele respective au așteptat atâția ani, înseamnă că nu este nicio urgență și ele pot să mai aștepte ca viitorul Parlament să se pronunțe”, a spus Călin Popescu Tăriceanu. 

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri