Teodor Atanasiu: Klaus Iohannis o va susține pe Alina Gorghiu la co-președinția PNL

Data publicării:
alina gorghiu -Mediafax Foto-Andrei Alex Moise

Actualizare 21.15. Teodor Atanasiu a spus despre Alina Gorghiu că poate reprezenta PNL „cu cinste în următorii ani”.

Domnul Orban n-a fost în consens cu mine, a rămas să o contracandideze mâine pe Alina Gorghiu. În schimb, mă bucur că am reușit să obțin sprijinul președintelui în funcție al Partidului Național Liberal, domnul Klaus Iohannis, pentru această candidatură. I-am solicitat să ne spună foarte clar dacă o susține pe Alina Gorghiu, având în vedere că inițial mi-am propus candidatura cu susținerea dânsului, a spus foarte clar tuturor că o susține”, a spus Teodor Atanasiu, la plecarea de la sediul PNL.

Klaus Iohannis o va susține pe Alina Gorghiu și va vota mâine în Biroul Politic Central. Consideră că a lucrat foarte bine cu Alina Gorghiu pe timpul campaniei electorale, că va fi o comunicare foarte bună între Președinție și PNL, dacă Alina Gorghiu va fi co-președinte al PNL și că vom putea să punem în practică proiectul politic de țară pe care Klaus Iohannis l-a prezentat în timpul campaniei”, a reiterat vicepreședintele BPN al partidului.


Astfel, după retragerea lui Teodor Atanasiu, rămân în cursa pentru șefia PNL Alina Gorghiu și Ludovic Orban.

Klaus Iohannis a avut o poziție în fața liderilor de filială din teritoriu și le-a spus că o susține pe Alina Gorghiu, potrivit unor surse. În acest fel, Ludovic Orban se bucură de sprijinul lui Crin Antonescu.

În acest moment, deputata Alina Gorghiu ar lua voturile lui Teodor Atanasiu, el afirmând că o susține. Așadar, purtătorul de cuvânt ar fi favorită în această cursă internă.

Alina Gorghiu, purtătorul de cuvânt al PNL, a intrat în competiție în această seară. Unul dintre cei doi ar urma să conducă PNL până în 2017 împreună cu Vasila Blaga, când va avea loc congresul în care va fi ales un singur preşedinte.

În urmă cu câteva zile se specula că al treilea candidat care ar putea intra în cursa internă din partid ar fi vicepreşedintele Rareş Mănescu. Teodor Atanasiu și-a anunțat candidatura în urmă cu aproape trei săptămâni.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri