Teodor Meleșcanu a demisionat de la șefia SIE și va candida la prezidențiale

Data publicării:
teodor melescanu mediafax

Domnului Călin-Constantin-Anton Popescu-Tăriceanu, preşedintele Senatului,

Domnului Valeriu-Ștefan Zgonea, preşedintele Camerei Deputaţilor,
Stimate Domnule Preşedinte,
În temeiul Art. 65 alin. (2) lit. h) din Constituţia României, republicată

VĂ PROPUN
Să luați act de demisia din funcţia de director al Serviciului de Informaţii Externe a domnului Teodor-Viorel Meleşcanu și să declarați vacantă această funcție, urmând ca Parlamentul să adopte o hotărâre conform Art. 76 alin. (2) din Constituție.
Cu întreaga consideraţie,

PREŞEDINTELE ROMÂNIEI

TRAIAN BĂSESCU”, acesta este comunicatul publicat de Administrația Prezidențială.

De altfel, Teodor Meleșcanu și-a anunțat cu această ocazie și candidatura la alegerile prezidențiale din această toamnă. Fostul director al Serviciului de Informații Externe a vorbit despre acest și subiect săptămâna trecută.

„Dacă aveţi puţină răbdare, luni dimineaţă o să avem răspunsul la toate. Dacă vor fi întrunite condiţiile, luni dimineaţă o să vă dau un răspuns", spunea Teodor Meleşcanu.

Întrebat dacă a strâns semnături pentru candidatură, Meleşcanu a precizat: „Tocmai asta este problema".

Termenul de depunere a candidaturilor la alegerile prezidențiale din noiembrie expiră în 23 septembrie. Un candidat are nevoie de 200.000 de semnături, iar listele trebuie depuse la Biroul Electoral Central.

Candidatură depusă în ultima zi

Partidul Dreptăţii Sociale a anunţat Biroul Electoral Central (BEC) că va depune, marţi dimineaţă, candidatura lui Teodor Meleşcanu pentru alegerile prezidenţiale. Marian Muhuleţ, purtătorul de cuvânt al BEC, a spus că depunerea dosarului de înregistrare a candidaturii urmează să se facă marţi dimineaţă, la ora 10.00. 

Așadar, în acest moment ar fi vorba de 7 candidați la alegerile prezidențiale din 2 noiembrie 2014.

Mircea Dogaru: Am primit o rugăminte să strângem semnături pentru domnul Meleșcanu, care ar fi acceptat ca peste doi ani să provoace alegeri generale și prezidențiale

Preşedintele Traian Băsescu l-a propus pe senatorul PNL Teodor Meleşcanu pentru funcţia de director al SIE în 27 februarie 2012. În ziua următoare, el a fost validat în funcție.

Viceliderul grupului PNL din Camera Deputaţilor, Eugen Nicolaescu, a remarcat similitudinea dintre propunerea lui Teodor Meleşcanu făcută în acest moment pentru şefia SIE de către preşedintele Traian Băsescu şi propunerile anterioare - Mihai Răzvan Ungureanu tot la şefia SIE şi George Maior la şefia SRI - toate cele trei nominalizări având în centrul lor politicieni aparţinând opoziţiei. Nicolaescu a apreciat că Băsescu şi-a făcut un obicei din a nominaliza politicieni din opoziţie pentru şefia serviciilor speciale.

Preşedintele Senatului, Vasile Blaga, a comentat atunci „Observ consecvenţa domnului preşedinte de a numi din nou în fruntea unui serviciu important, a SIE, tot un reprezentant al opoziţiei, aşa cum a făcut-o în ultimul timp şi la SIE şi la SRI”.

Pe 27 iulie 2012, în contextul campaniei pentru referendum, Traian Băsescu a declarat că are încredere în George Maior şi Teodor Meleşcanu.

„Am încredere în amândoi, nici unul dintre ei nu mi-a dat motive să nu am încredere”, a spus atunci Traian Băsescu, adăugând că nu a greşit cu numirile acestora, la fel cum şi Mihai Răzvan Ungureanu a fost „foarte potrivit” pentru funcţia de şef al SIE.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri