Teodor Meleșcanu a intrat oficial în cursa pentru Cotroceni: „Este un pas de maturitate”

Data publicării:
teodor melescanu mediafax-1

„Fac acest pas cu multă încredere, e un pas de maturitate după o viață pe care am dedicat-o țării mele”, a spus Teodor Meleșcanu la depunerea semnăturilor la sediul Biroului Electoral Central.

Ieri, Teodor Meleșcanu a renunțat la funcția de directorul al Serviciului de Informații Externe.

Pentru ca un cineva să candideze la prezidențiale, el are nevoie de 200.000 de semnături. Întrebat, vineri, dacă le-a strâns, Teodor Meleșcanu a răspuns: „Tocmai asta este problema”. Ieri însă, el și-a anunțat demisia de la SIE. Colonelul Mircea Dogaru, șeful Sindicatului Cadrelor Militare în Rezervă, a declarat la Digi24 că a primit solicitări de a strânge semnături din partea mai multor ONG-uri pentru a strânge semnături pentru candidatura lui Teodor Meleșcanu. În plus, a mai primit solicitări de a strânge semnături și pentru Ioan Ghișe și Gheorghe Funar.

„Noi am primit o rugăminte în acest sens din partea Alternativei Naționale, formată din ONG-uri ale societății civile și de partide mici, de stânga, repet: de stânga și nu de dreapta. De exemplu, Partidul Dreptății Sociale. Aceste ONG-uri ne-au solicitat să strângem semnături pentru domnul Meleșcanu în sensul că dacă se vor strânge domnia sa va candida”, a spus colonelul Mircea Dogaru.

Cristian Tudor Popescu: Lui Teodor Meleșcanu îi strânge semnăturile un domn care a semnat cu PSD un document privind desfiinţarea DNA

Traian Băsescu nu mai are niciun fel de legitimitate să mai propună un nou director la șefia Serviciului de Informații Externe, asta a declarat premierul Victor Ponta în această dimineață, după ce postul a rămas vacant în urma demisiei de ieri a lui Teodor Meleșcanu.

Tot ieri, alți patru candidaţi la preşedinţia României au intrat, oficial, în cursă: șeful Senatului - Călin Popescu Tăriceanu, liderul Partidului Mişcarea Populară - Elena Udrea, preşedintele UDMR - Kelemen Hunor, dar şi preşedintele fondator al PPDD - Dan Diaconescu.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri