T. Meleșcanu, amintiri despre cozile de la alegerile din 2014

Data actualizării: Data publicării:
melescanu

Discuție în contradictoriu între Vlad Alexandrescu, fost ministru al Culturii în Guvernul Cioloș, și Teodor Meleșcanu, fost ministru de Externe în Guvernul Ponta, la emisiunea „24/7” de la Digi24.

Fostul ministru al Culturii, Vlad Alexandrescu, a comparat organizarea alegerilor prezidențiale din Republica Moldova cu cele din 2014 din România. „Ele dau un deficit democratic grav”, a subliniat el.

Acest deficit a fost voit, planificat, în Moldova, cum a fost planificat și în România. Ceea ce s-a întâmplat în experiența românească e că domnul Meleșcanu, după ce a fost la Paris și i-a trimis pe alegătorii români la Nancy să studieze stilul art nouveau la 380 de kilometri de capitala Franței...”, a continuat Vlad Alexandrescu, întrerupt apoi de fostul ministru de Externe din perioada celui de-al doilea tur prezidențial.

Nu era la Nancy, dar n-are nicio importanță”, l-a întrerupt Teodor Meleșcanu.

După aceea s-a întors la București și a trebuit să-și dea demisia ca să nu cadă tot guvernul Ponta”, a continuat Vlad Alexandrescu.

Aflat la Paris în 2014, în contextul cozilor la secția de votare, Teodor Meleșcanu le recomanda românilor din capitala Franței să meargă să voteze la Nancy, oraș aflat la 380 de kilometri.

Aș vrea să recomand tuturor celor care, eventual, s-ar putea simți descurajați de numărul mare de oameni care stau la coadă să încerce să voteze și la alte secții. Cea mai apropiată secție este la Nancy, unde, la ora actuală, nu există niciun fel de coadă. Cei care doresc cu adevărat să voteze și pot să facă acest sacrificiu pot să se ducă acolo, mai ales că este un oraș superb, leagănul Art Nouveau”, spus atunci Teodor Meleșcanu.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri