Teodorovici: Decizia demiterii mele aparţine cuiva care doar crede că ştie tot ce mişcă în România

Data actualizării: Data publicării:
teodorovici

Senatorul PSD Eugen Orlando Teodorovici a afirmat, sâmbătă, pe Facebook, că decizia demiterii sale din postul de consul onorific al primului-ministru Mihai Tudose a fost luată de către o persoană care „doar crede că ştie tot ce mişcă în România”.

Eugen Teodorovici susţine că era conştient de riscul de a fi demis încă de la numirea sa în postul de consilier onorific. „Am ştiut întotdeauna că acest fel de a fi, de a spune lucrurilor pe nume şi mai ales de a acţiona, nu este ceea ce acceptă şi promovează o mare parte din clasa politică actuală... ÎNCĂ. Totuşi, aşa cum am spus, şansa şi speranţa pe care le acorzi oricărui început de drum m-au făcut să cred (unii ar spune naivitate, idealism), că lucrurile se vor întâmpla altfel...”, a scris senatorul, citat de News.ro.

Teodorovici susţine că opiniile care i-au adus demiterea sunt împărtăşite de mai mulţi oameni aflaţi în funcţii importante, însă sunt puţini cei care şi le asumă public, fiind vorba despre faptul că banii publici trebuie utilizaţi „în mod legal, eficient, transparent şi mai ales pentru nevoile reale şi, EXCLUSIV, în interesul românilor”.

„Cui aparţine această decizie? Cu siguranţă cuiva care doar crede că ştie tot ce mişcă în România, de la economie la justiţie, de la sănătate la sistemul social şi educatie, de la industrie la agricultură etc., luând decizii, din păcate, în consecinţă! Pe scurt, ARGUMENTUL FORŢEI A ÎNVINS FORŢA ARGUMENTELOR!”, a mai scris Eugen Teodorovici.

Senatorul PSD a criticat, pe 13 iulie, la Digi24, finanţarea unui stadion din Teleorman, cu 12 milioane euro, aşa cum a decis Ministerul Dezvoltării. El a vorbit şi despre posibilitatea impozitării Bisericii, idee care a fost criticată a doua zi de către liderul PSD, Liviu Dragnea. În aceeaşi zi, Mihai Tudose l-a demis pe Teodorovici din postul de consilier onorific, la numai 10 zile de la numire.

„Domnul Teodorovici a fost colaboratorul meu şi am crezut că putem colabora pe consultanţă, dacă doriţi, la ceea ce dumnealui se pricepe pe financiar-fiscal. Numai că domnia sa probabil că a înţeles greşit şi s-a transformat într-un purtător de cuvânt, iar eu înţeleg ca ideile pe care domnia sa le are să le aflu de la el, nu prin intermediul presei", a motivat Tudose demiterea lui Teodorovici.

Eugen-Orlando Teodorovici a fost ministru în două guverne ale lui Victor Ponta: ministru al Fondurilor Europene (decembrie 2012-martie 2015) şi ministru de Finanţe (martie 2015-noiembrie 2015).

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri