Teodorovici: Voi fi consilier al premierului cât timp nu vor exista „țopăieli fiscale”

Data actualizării: Data publicării:
eugen teodorovici digi24 27.07 1

Senatorul PSD Eugen Teodorovici a scris sâmbătă, pe Facebook, că va ocupa funcţia de consilier onorific al premierului Mihai Tudose doar atât timp cât propunerile pe care le va face în diferite sectoare ale economiei vor fi luate în considerare şi nu vor exista „fantezii” sau „ţopăieli” fiscale. El susţine că a acceptat acest post în pofida faptului că numele său a fost vehiculat şi „aşteptat de foarte mulţi pentru funcţii-cheie în Guvern” şi a modului în care a fost tratat de conducerea PSD.

„Da, am acceptat să fiu numit consilier onorific al prim-ministrului Mihai Tudose. Mulţi m-au întrebat de ce am acceptat o astfel de numire, mai ales după ce numele meu a fost vehiculat şi aşteptat de foarte mulţi pentru funcţii cheie în Guvern şi, în special, pentru modul (total nejustificat spun unii!) în care am fost tratat de conducerea PSD. Consider că activitatea guvernamentală trebuie să se desfăşoare cu profesionişti capabili să ia decizii corecte, la momentul oportun şi, înainte de toate, exclusiv în interesul ţării”, a scris Teodorovici, sâmbătă, pe Facebook.

El a ţinut să precizeze că nu a avut niciun motiv să refuze solicitarea premierului Mihai Tudose, care, „mai mult ca sigur”, a fost fundamentată de realizările din timpul mandatelor sale de la Fonduri europene şi Finanţe (în timpul guvernului condus de Victor Ponta - n.r.)

„Nu voi refuza niciodată o astfel de solicitare, întrucât cred că dovada profesionalismului trebuie arătată atunci când este nevoie de ea, fără a ţine cont de orgolii personale sau partinice. Nu m-am ferit să-mi asum răspunderi în momente critice - a se vedea momentul la care am preluat mandatul de ministru al Fondurilor europene şi pe cel al Finanţelor publice. Nu ezit să amintesc şi de măsurile adoptate (deşi apreciate ca fiind mult prea îndrăzneţe!) în calitate de ministru al Finanţelor şi care s-au dovedit a fi de succes”, a mai susţinut senatorul PSD.

Teodorovici mai spune că „nu există nimic” care să îl facă să nu accepte o solicitare de sprijin din partea cuiva, cu atât mai mult atunci când această rugăminte vine din partea premierului, indiferent de culoarea politică a Guvernului condus de acesta.

„Traversăm o perioadă dificilă în care profesionalismul şi capacitatea de a lua decizii ar trebui să fie dominantele unei echipe guvernamentale la început de drum. Provocările care urmează mă fac să acord încredere premierului Tudose în determinarea de a schimba abordarea la nivelul echipei guvernamentale (insuficient de experimentată pentru a face faţă acestora). Dificultăţile prezentului şi provocările viitoare impun absenţa oricăror forme de amatorism, în special la nivel guvernamental”, a subliniat fostul ministru.

El mai spune că va ocupa funcţia de consilier onorific al premierului Mihai Tudose atât timp cât echipa guvernamentală nu va accepta „fantezii” şi „ţopăieli” fiscale: „Voi ocupa această funcţie onorifică doar atât timp cât propunerile pe care le voi face în diferite sectoare ale economiei vor fi luate în considerare, concomitent cu neacceptarea oricăror fantezii sau ţopăieli fiscale”. 

Expresia „țopăială fiscală” a fost folosită de președintele Klaus Iohannis în alocuțiunea - foarte dură - pe care a susținut-o la Palatul Cotroceni după învestirea guvernului condus de Mihai Tudose.

(sursa: News.ro)

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri