Theodor Paleologu: Salariile deputaţilor să crească, doar dacă scade numărul lor la 300

Data publicării:
theodor paleologu FB

 

FOTO Facebook

"E total deplasată această discuție (despre mărirea salariilor parlamentarilor — n.r.). Am putea, într-adevăr, discuta despre creșterea salariilor deputaților dacă ei ar fi 300, așa cum ne-a cerut poporul român. Eu nu invoc adesea voința poporului român, dar de data asta chiar e cazul să o facem. Adică este inadmisibil! Menținem Parlamentul la un număr mult prea mare de deputați și în plus de asta vrem să ne și mărim salariile, să le dublăm. Este absolut inacceptabil!", a afirmat Paleologu la RFI.

El a adăugat că o indemnizație de deputat român este mult mai mică decât o indemnizație de deputat francez, dar parlamentarii români "chiar nu merită mai mult" și chiar și actuala indemnizație este prea mare pentru cât de puțin fac aceștia.

"Se poate avea în vedere, eventual, o creștere a indemnizațiilor deputaților, dar cu condiția ca numărul lor să fie redus la 300, așa cum ne-a cerut referendumul pe care îl avem cu toții în amintire. Dacă nu se satisface această condiție, este o măgărie fără seamăn", a precizat deputatul liberal.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri