Traian Băsescu, atac la Klaus Iohannis: Nu am auzit prostie mai mare debitată de un șef de stat din Europa

Data publicării:
basescu profil fb-1

Foto: Facebook

„Legat de discursul domnului preşedinte Iohannis din Parlament, care a simţit că România a fost izolată până la venirea lui la Cotroceni - n-am auzit prostie mai mare debitată de un şef de stat din Europa decât ceea ce a glăsuit domnia sa. I-aş aduce aminte că anul acesta, de când este preşedinte, valorifică capacitatea României de a negocia din anii trecuţi”, a declarat Traian Băsescu, vineri, într-o conferinţă de presă.

„Azi site-ul de la Deveselu este operațional. Mi se pare că a fost un efort de politică externă româno-americană care arată că România nu era izolată sau necredibilă. Astăzi este în funcţiune acest site”, a adăugat Băsescu.

Fostul președinte a amintit şi de faptul că ministrul de Externe, Lazăr Comănescu, a semnat zilele trecute la Bruxelles, condiţiile de funcţionare ale unui comandament de batalion NATO în România şi ale unui comandament de divizie. Traian Băsescu spune că „acest lucru a fost obţinut la summitul NATO din 2014 şi dacă România era o ţară izolată am fi avut cel mult comandamentul de batalion”.

„Anul acesta sub înțeleapta conducere a lui Klaus Iohannis România și-a pierdut masiv din influența în Republica Moldova și vedem toți ce se întâmplă - o Moldovă care deși ar putea să mai instaleze un guvern proeuropean se afla într-un balans extraordinar între UE și Rusia.

Apropo de înțelepciunea politicii externe – Comisia Europeană a decis începerea negocierilor de aderare cu Serbia datoria infl pe care a avut o ro a reusit sa blocheze decizia de incepere a negocierilor. (...) Ce a făcut Iohhannis și oamenii lui? Au dormit liniștiți iar Serbia începe negocierile de aderare fără să fi pus în aplicare în totalitate acordul cu România”.

Traian Băsescu l-a atacat pe Klaus Iohannis și pentru că a acceptat vizita preşedintelui Dumei ruse de Stat, Serghei Narîşkin, în Parlamentul României pe 26 noiembrie. „Dacă aş fi fost preşedintele României, Narîşkin n-ar fi ajuns să vorbească de la tribuna de la care a vorbit şi Iohannis la implinirea unui an de mandat”, a declarat Băsescu.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri