Traian Băsescu cere un nou program de guvernare: Altfel, va fi imposibilă instalarea Guvernului

Data publicării:
traian basescu 2 cotroceni 8 oct-1

"România are nevoie de un guvern care să fie reinstalat repede şi legitim.

În program se vorbeşte despre USL, care nu mai este la guvernare, au intrat partide care au modificat programul de guvernare.

E greu să mai obţii legitimitatea votului pentru USL, pe care o avea USL, dar măcar o legitimitate parlamentară trebuie să avem, pentru că asta ne cere Constituţia.

Am avut discuţii cu premierul în acest sens. 

Soluţia asumării răspunderii pe program este o soluţie care necesită formalităţi sau trasee parlamentare. Dacă birourile permanente decid că se poate fără a se sta un timp de cinci zile pentru depunere de observaţii pe program, cu certitudine şi plenul va accepta acest program.

L-am asigura pe Victor Ponta că până dimineaţă, la 6, se rezolvă cele două probleme: asumararea răspunderii pe noul prgram şi desemnarea prin vot al noilor miniştri. La orice oră am dispobilitatea emiterii decretelor şi a primirii jurămintelor noilor miniştri.

Nu e o chestiune de jocuri politice, de întârzieri, am spus public despre inadvertneţele din programul USL şi noua situaţie creată. Am transmis o scrisoare oficială premierului, cred că ar fi trebuit să o transmit de ieri, dar nu întotdeauna reuşim să găsim formulele cele mai bune.

Şi el înţelege că a avea o problemă de legitimitate îi va crea probleme pe viitor.

Dacă nu se trece prin asumarea programul, va trebui să aştept până când Curtea Constituţională se va pronunţa pe un eventual atac", a declarat Traian Băsescu.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri